"Ο βοσκός και ο Σύμβουλος" * Οι Βερβενιώτες

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Οι Σϋμβουλοι των Κυβερνώντων

Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία,

βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή  ΒΜW.

Ο οδηγός, ένας ανδρας ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του λέει:

>'Αν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;'

>Ο βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης, κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα:

>'Ναι, γιατί όχι;

>Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα Dell laptop το οποίο και συνδέει με ένα Motorola κινητό με παγκόσμια σύνδεση της AT&T.

>Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA, και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο  υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται και αποστέλλει τα  στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της ΝASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης.

>Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο 10ιντσο iPad του ένα e-mail που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων.

>Μέσω μίας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και  καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο νέο iPhone 4S του.

>Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet portable εκτυπωτή του και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:

> 'Έχεις ακριβώς... 1586 πρόβατα!!!!'.

>Ακριβώς. Καλώς λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις' λέει ο βοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

>Εκείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό:

>Να σου πω............αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις θα μουεπιστρέψεις το πρόβατο;

>Ο γιάπης το σκέφτεται για μια στιγμή και μετά λέει γελώντας στοβοσκό:

>'ΟΚ, γιατί όχι;'

>'Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων' λέει ο βοσκός.

>'Απίστευτο λέει αποσβολωμένος ο νεαρός 'έτσι είναι!! Μα πως το μάντεψες;'

>'Δεν είναι και τόσο δύσκολο', λέει ο βοσκός.

>'Ήρθες από το πουθενά χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να βρεις μια απάντηση την οποία ήδη ξέρω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και θες και να πληρωθείς και γι' αυτό, και το καλύτερο:  δεν έχεις ιδέα για την επιχείρηση...!

>Τώρα θα μου δώσεις πίσω το σκύλο μου;

 

ΕΤΣΙ, ΜΑΛΛΟΝ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!