ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από Δημοτικό Σχολείο Βερβένων την Πέμπτη 14 Ιουνίου * Σχολική Εορτή

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από Δημοτικό Σχολείο Βερβένων την Πέμπτη 14 Ιουνίου γιά να παρασταθούμε στην σχολική εορτή λόγω λήξης του έτους.

Μιά ακτίδα φωτός γιά το μέλλον από τους μικρούς νεολαίους μας..

Προσκληση από το σχολείο Βερβένων

6ο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων

Λίγα Λόγια γιά την υπόθεση του έργου: ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

 

 

 

Ειδος:

 

 

 

 

Κωμωδια

 

Ρολοι:

 

 

 

 

4 ανδρικοί, 7 γυναικείοι και 3 ρόλοι ανεξάρτητα φύλου

Ηλικιες:

 

 

 

 

11 ετών και άνω

 

 

 

Διαρκεια:

 

 

 

75 λεπτά

 

 

 

 

 

 

Περιληψη:

 

 

Τα πλούτη δεν κρύβονται, ή δεν θέλουν να κρύβονται, γιατί στο κάτω - κάτω γι' αυτό υπάρχουν! Για να φαίνονται... Η έπαυλη του μεγαλέμπορου και το φτωχικό του καθηγητή συνορεύουν! Αυτό είναι και η "καταστροφή" για την οικογένεια του πρώτου. Δεν μπορούν να το ανεχτούν. Τους ρεζιλεύει! Κάτι πρέπει να γίνει! Ο μπαμπάς το προσπαθεί, η μαμά επίσης, τα παιδιά βρίσκουν (?) Τη λύση... Κι αυτό θα είναι η αφορμή για να φανεί πως εκτός απ' τον πλούτο χρειάζονται κι άλλα πράγματα... Καθηγητής (θεολόγος), ο αριστείδης, με δυο παιδιά, τα φέρνει δύσκολα οικονομικά μα η εργατικότητά του και η απλοϊκότητά του, στις απαιτήσεις, τους κάνουν όλους ευτυχισμένους. Όλη η οικογένειά του τηρεί τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Προσέχει πολύ τις παρέες της και τα παιδιά τους έχουν μάθει να σέβονται τους μεγαλύτερους, να εκτιμούν την εργασία και να προσεύχονται στο θεό. Η οικογένεια του τζώρτζη κορδώση είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με την οικογένεια του αριστείδη. Εκτός των άλλων σνομπάρουν τους φτωχούς γείτονές τους! Τα πολλά λεφτά έχουν αλλοτριώσει τον χαρακτήρα τους και τους έχουν κάνει ανάλγητους στον πόνο και στα βάσανα των άλλων.

Σχολια - μηνυματα - συμπερασματα:

 

 

 

 

Ένα ελάφι ντρεπόταν για τα άσχημα πόδια του, μα υπερηφανευόταν για τα ωραία του κέρατα. Κάποια μέρα το κυνήγησε ένα λιοντάρι. Τα άσχημα, αλλά δυνατά πόδια του το έσωσαν γιατί έτρεξε γρήγορα. Όμως κάποια στιγμή μπλέχτηκαν τα ωραία του κέρατα στα κλαδιά ενός δέντρου και τότε ήρθε η καταστροφή... (από τους μύθους του αισώπου)

Συγγραφεας:

 

 

 

 

Βασιλης αναστασιαδης