Πολιτιστικά

Σύλλογοι Βερβένων:

 «Αθλητικός Σύλλογος Βερβένων – ‘ΣΦΕΑ Ηρακλής’»

«Σύλλογος του ‘Γένους Βερβενιωτών’»

«Σύλλογος ‘Γονέων Δημ.Σχολείου Βερβένων’»

«Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Βερβένων – ‘Κνακεάτις Αρτεμις’»

«Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Βερβένων – ‘Ομόνοια’»

«Σύλλογος ‘Πατριωτών και Φίλων Βερβένων’»

 

*Αναλυτικά στοιχεία στις επιμέρους υποκατηγορίες ( όπου είναι διαθέσιμα, λόγω υπολειτουργίας των συλλόγων)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Στις 20 Νοεμβρίου  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση που έκανε ο αντιπεροφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγ. Γιαννακούρας στην θέση της κυρίας Κωνσταντίνας Νικολάκου, η οποία απουσίαζε, συζητήθηκε και αποφασίστηκε εντός ημερήσιας διάταξης, η μεταφορά του ποσού του κληροδοτήματος του Ιωάννη Γκαύρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του:

«Υπάρχει μια διαθήκη του Ιωάννη Γκαύρου από το 1957, με την οποία άφηνε ένα χρηματικό ποσό για την κατασκευή δημοτικού σχολείου στα Βέρβενα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η διαθήκη δημοσιεύθηκε το 2009, η αρμοδιότητα όμως, με τον ''Καλλικράτη'' πέρασε στους Δήμους από τη Νομαρχία, οπότε πρέπει να μεταφερθεί το ποσόν από την Περιφέρεια στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το ποσό είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Ακολούθησε ψηφοφορία όπου η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από Δημοτικό Σχολείο Βερβένων την Πέμπτη 14 Ιουνίου γιά να παρασταθούμε στην σχολική εορτή λόγω λήξης του έτους.

Μιά ακτίδα φωτός γιά το μέλλον από τους μικρούς νεολαίους μας..

Προσκληση από το σχολείο Βερβένων

6ο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων

Λίγα Λόγια γιά την υπόθεση του έργου: ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

 

 

 

Ειδος:

 

 

 

 

Κωμωδια

 

Ρολοι:

 

 

 

 

4 ανδρικοί, 7 γυναικείοι και 3 ρόλοι ανεξάρτητα φύλου

Ηλικιες:

 

 

 

 

11 ετών και άνω

 

 

 

Διαρκεια:

 

 

 

75 λεπτά

 

 

 

 

 

 

Περιληψη:

 

 

Τα πλούτη δεν κρύβονται, ή δεν θέλουν να κρύβονται, γιατί στο κάτω - κάτω γι' αυτό υπάρχουν! Για να φαίνονται... Η έπαυλη του μεγαλέμπορου και το φτωχικό του καθηγητή συνορεύουν! Αυτό είναι και η "καταστροφή" για την οικογένεια του πρώτου. Δεν μπορούν να το ανεχτούν. Τους ρεζιλεύει! Κάτι πρέπει να γίνει! Ο μπαμπάς το προσπαθεί, η μαμά επίσης, τα παιδιά βρίσκουν (?) Τη λύση... Κι αυτό θα είναι η αφορμή για να φανεί πως εκτός απ' τον πλούτο χρειάζονται κι άλλα πράγματα... Καθηγητής (θεολόγος), ο αριστείδης, με δυο παιδιά, τα φέρνει δύσκολα οικονομικά μα η εργατικότητά του και η απλοϊκότητά του, στις απαιτήσεις, τους κάνουν όλους ευτυχισμένους. Όλη η οικογένειά του τηρεί τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Προσέχει πολύ τις παρέες της και τα παιδιά τους έχουν μάθει να σέβονται τους μεγαλύτερους, να εκτιμούν την εργασία και να προσεύχονται στο θεό. Η οικογένεια του τζώρτζη κορδώση είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με την οικογένεια του αριστείδη. Εκτός των άλλων σνομπάρουν τους φτωχούς γείτονές τους! Τα πολλά λεφτά έχουν αλλοτριώσει τον χαρακτήρα τους και τους έχουν κάνει ανάλγητους στον πόνο και στα βάσανα των άλλων.

Σχολια - μηνυματα - συμπερασματα:

 

 

 

 

Ένα ελάφι ντρεπόταν για τα άσχημα πόδια του, μα υπερηφανευόταν για τα ωραία του κέρατα. Κάποια μέρα το κυνήγησε ένα λιοντάρι. Τα άσχημα, αλλά δυνατά πόδια του το έσωσαν γιατί έτρεξε γρήγορα. Όμως κάποια στιγμή μπλέχτηκαν τα ωραία του κέρατα στα κλαδιά ενός δέντρου και τότε ήρθε η καταστροφή... (από τους μύθους του αισώπου)

Συγγραφεας:

 

 

 

 

Βασιλης αναστασιαδης

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 

 

Vervena_18_27_eortasmos - Εορτασμός Μάχης Βερβένων - ΔολιανώνΕπιτυχία είχε ο εορτασμός της μάχης των Βερβένων της 18 ης  Μάη 1821 στα βέρβενα σήμερα 27 Μάη.

Έγινε δοξολογία ,απαγγέλθηκαν ποιήματα από τους μαθητές δημοτικού σχολείου Βερβένων καθώς και τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τον δάσκαλο Μανώλη Γύφτο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι κύριοι  Νίκος  Λυτρίβης  εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός ,ο αντιδήμαρχος  Άργους   Μυκηνών Κρίγγος Δημήτριος ,οι αντιδήμαρχοι Βόρειας Κυνουρίας Παν  Μαντάς  και Γκαύρος Δημήτριος ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Σίδερης, οί πρόεδροι την τοπικών κοινοτήτων Κουτρούφων  και Μαυρικίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Σταυρούλα Θεοδοσοπούλου .Το τοπικό συμβούλιο Βερβένων τους ευχαριστεί όλους θερμά καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση .

Για το Τ/Σ Βερβένων

Ο

Πρόεδρος

Ν Καρκούλης

 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το τοπικό συμβούλιο Βερβένων ευχαριστεί θερμά τα παιδιά του συλλόγου κάτω Βερβένων  «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την πρωτοβουλία του καθαρισμού της παραλίας  κάτω Βερβένων .

 Για το Τ/Σ

Ο Πρόεδρος Ν Καρκούλης

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

18 ΜΑΙΟΥ 1821 - 191η επέτειος της μάχης Βερβένων και Δολιανών

Εξασθενιση μνημων και αλλοτροιωση ψυχων; 
 
Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται η 191η επέτειος της μάχης Βερβένων και Δολιανών, της διπλής μάχης που κατάφερε στους Τούρκους μια από τις πρώτες και συντριπτικότερες ήττες τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την Άλωση της Τριπολιτσάς, εδραιώνοντας την μόλις δίμηνη Επανάσταση των Ελλήνων και ανυψώνοντας το αρχικά χαμηλό ηθικό τους.
 
Ελληνες η καθημερινοτητα εξασθενισε τις μνημες μας και αλλοτροιωσε τις ψυχες μας;
 
Δες αυτό το βίντεο στο YouTube: