V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 19:03

Ελληνικά Ονόματα και Εορτές

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ονομαστική Εορτή ( Nameday) είναι μεγαλύτερο και πιο σημαντικό γεγονός από ό, τι τα γενέθλια στην Ελλάδα, καθώς και η διαδικασία επιλογής ενός ονόματος είναι αρκετά άκαμπτο σε συμβάσεις. Η Ελλάδα τήρησε την παράδοση της ονομασίας ενός παιδιού με τα ονόματα τους από τους  παππούδες.

Ο μεγαλύτερος γιος ονομάζεται συχνά μετά από το όνομα του παππού, καθώς και η μεγαλύτερη κόρη με το όνομα της γιαγιάς. Τα ονόματα είναι συνήθως θρησκευτικής προέλευσης (ώστε το παιδί έχει μια Ονομαστική Εορτή για να γιορτάσουμε) ή αυτή μπορεί να είναι ένα αρχαίο Ελληνικό όνομα ( δεν έχει γιορτή )

Κάθε νησί ή περιοχή στην Ελλάδα έχει κάποιον προστάτη Αγιο και τα ατόμα που ζουν σε τέτοιες περιοχές συχνά δίνουν τα παιδιά τους αυτό το όνομα για να τιμήσουν τον Αγιο ή Προστάτη . Όπως , τα ονόματα Παναγιώτης (Παναγιώτα για ένα κορίτσι), Μαρία, Δέσποινα είναι πολύ συχνά εξαιτίας της η αγάπη των Ελλήνων προς την κατεύθυνση της Παναγίας (Μαρία). Επίσης μερικές φορές οι γονείς έδιναν υπόσχεση να ονομαστεί το παιδί με όνομα Άγίου, εάν ο Άγιος "βοηθά τη μητέρα να γεννήσει ένα παιδί χωρίς οποιαδήποτε περιπλοκές κατά τη διάρκεια της γέννησης".

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν όταν αναζητάτε ένα / μια πρόγονο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια πράγματα σχετικά με τα ελληνικά ονόματα.

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για ένα πολύ καιρό χαμένο συγγενή που ονομάζεται Γιάννης Θωμάς Παππάς. Σχετικά με μια πρώτη ματιά πιστεύετε πιθανώς ότι όλοι έχετε είναι όνομα πατρώνυμο επώνυμο. Αυτό δεν είναι απολύτως σωστό.

Θωμάς το πιο πιθανό να είναι το όνομα του πατέρα σας δεδομένου ότι Έλληνες δεν χρησιμοποιούν πραγματικά στη μέση ονόματα. Σε παλαιότερες εποχές αλλά και τώρα  συνήθιζαν το όνομα του πατέρα τους ως ένα μεσαίο όνομα προκειμένου να σας ξεχωρίζουν από ξαδέλφια. Ως εκ τούτου, Γιάννης Θωμάς Παππάς και Γιάννης Αλέξανδρος Παππάς πιθανώς θα μπορούσαν να ξαδέλφια (τους πατέρες Θωμάς και Αλέξανδρος  Παππάς).

Στη συνέχεια το όνομα θα μπορούσε να σας δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες από ό, τι πιστεύετε. Ας ρίξουμε μας παράδειγμα Επώνυμο "Παππάς".

"Παππάς" στα Ελληνικά (έμφαση σχετικά με το δεύτερο "α"), το πιθανότερο είναι ότι ένας των προγόνων σας ήταν στην πραγματικότητα ένας ιερέας δεδομένου ότι περισσότεροι Έλληνες τα επώνυμα τα  αντλούσαν από ψευδώνυμα ή από την εργασία που έκανε ο πρόγονος σας!

Καλή Αναζήτηση !

 

(Αν χρειαστείτε βοήθεια σε θέματα ονομασιών μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με άτομα ή πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν).
Διαβάστηκε 1805 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.