Νέα / Ειδήσεις / Θέματα που αφορούν την Ομογένεις - 2010 - 2022 * 12 Χρόνια Μαζί * Vervena.Net * "Ενας Τόπος Μιά Ιστορία"
Ομογενεια

Ομογενεια (21)

Υποκατηγορίες

Ομογενεια

Ομογενεια (10)

 

Εδώ ανακοινώνονται τα πάσης φύσεως γεγονότα που αφορούν τους Ομογενείς μας Βερβενιώτες.

Προβολή άρθρων...
Αδελφότητες Βερβένων

Αδελφότητες Βερβένων (9)

Παρουσιάζονται οι Αδελφότητες των Βερβενιωτών ανά τον κόσμο!

Προβολή άρθρων...
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 20:44

Αφιξη Σίδερη-Μπουτσικάκη Βασιλικής από Τορόντο

Γράφτηκε από τον

Αφίχθη η Βασιλική Σίδερη-Μπουτσικάκη από το Τορόντο

Ευχόμαστε καλή παραμονή. 

Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 20:42

Άφιξη Σταμάτη Η. Γαλάνη από Σικάγο

Γράφτηκε από τον

Ο Σταμάτης Γαλάνης του Ηλία αφίχθη από Σικάγο μετά της συζύγου και κόρης του.

Ευχόμαστε καλή παραμονή. 

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 02:56

"Τα Νέα της Άδελφότητος Αμερικής" * Τάσος Κρητικός

Γράφτηκε από τον

Τα Νέα της Αδελφότητας Βερβένων Αμερικής * 2011

Αγαπητοί σας στέλνω τα νέα της Αδελφότητος.

Στις 2/10 η Αδελφότητα είχε συνεδρίαση στο Σικάγο.

Παρόντες ήταν ό πρόεδρος E. Παπαδόπουλος, ο γραμματέας Χ. Τσακίρης  και τα  μέλη Ι. Γκαντζώρης, Π.Τακλής, Ί. Κοσκινάς,Δ. Καραμαντζάνης,Ν. Μουγκόγιαννης και Τ.Κρητικός.

Μετά την προσευχή  ο γραμματέας διάβασε τα πρακτικά  της προηγούμενης συνεδριάσεως (φωτογραφία) ,και χωρίς αντίρρηση υπεγράφησαν.

O κ.Τσακίρης διαβάζει τα πρακτικά και δίπλα του ο κ. Ί Κοσκινάς. (Συνεδρίαση Αδελφότητας Βερβένων Αμερικής 10/2011)

Οι κ. Καραμαντζάνης και Κρητικός ενημέρωσαν τα μέλη  για τις εντυπώσεις τους από  την επίσκεψή τους στο χωριό καθώς και την συνομιλία πού είχαν με τον πρόεδρο κ.Ν. Καρκούλη. Τους είπαν για τη θέση πού έχει ο κ. Καρκούλης  και οι Βερβενιώτες γενικότερα με τε θέμα των ανεμογεννητριών. Τα μέλη συμφώνησαν ότι οι Βερβενιώτες πρέπει να  λάβουν υπόψιν τους  το οικονομικό όφελος  τού χωριού , την επίδραση πού θα έχουν στο περιβάλλον  και  στην γραφική εικόνα τού χωριού και να πράξουν αναλόγως.

Ό κ. Καραμαντζάνης  έκανε την ερώτηση γιατί οι υπεύθυνοι τού χωριού δεν επωφελήθηκαν τού νόμου περιφερειακής ανάπτυξης όπως έκαναν άλλα χωριά και να εκμεταλλευθούν το φυσικό πλούτο τού χωριού; Ελπίζω να βρεθεί κάποιος νά δώσει απάντηση στό ερώτημα αυτό. Ό κ Γ. Τακλής είχε γράψει  προ πολλού στο Βέρβενα.Nετ  σχετικά με το θέμα αυτό αλλά δεν ευρέθηκε κανένας να το απαντήσει ανοικτά μέσω του ιστολογίου. Μήπως είχε δίκιο ο Βερβενιώτης που μου είπε : “καλή η ιδέα του Γιώργου να γίνουν τα Βέρβενα Ελβετία, το πρόβλημα είναι που θα βρούμε τους Ελβετούς.

Το 2010 ο κυρ. Κρητικός  ενημέρωσε την Αδελφότητα  σχετικά με την κατάσταση της εκκλησίας στο χωριό.,σχετικά μέ τον τρούλο, το θέμα της υγρασίας καθώς και τα πλακάκια. Ή εκκλησιαστική επιτροπή υποσχέθηκε ότι  την άνοιξη τού 2011 θα μιλούσε με την αρχιεπισκοπή σχετικά με το θέμα και θα ενημέρωναν την Αδελφότητα.Είναι φθινόπωρο τού 2011 και δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Νομίζω ότι είναι καθήκον όλων των Βερβενιωτών,  αν όχι τί άλλο, τουλάχιστον να συντηρήσουν τα κτίσματα πού με κόπο και αίμα έχτισε η Αδελφότητα.

Στην εορτή της Αγίας Άννας για την Αδελφότητα ο αγαπητός  Γ.Ν.Καραμαντζάνης ειπε «η Αδελφότητα έκανε το καθήκον της προς το χωριό, νομίζω ότι οι Βερβενιώτες πρέπει να κάνουν και αυτοί το δικό τους.»

Σχετικά με το κληροδότημα , ο κ. Δημ .Καραματζιάνης (Διαχειριστής του Vervena. Net) μετρά ημέρες από το μνημόσυνο, και αναρωτιέται πότε θα αρχίσει το έργο. Εάν οι υπεύθυνοι ενεργούσαν σύμφωνα με την διαθήκη ,το έργο έπρεπε να είχε αρχίσει το 2011. Οι τότε αρμόδιοι ανέθεσαν την όλη υπόθεση στην Νομαρχία και τώρα περιμένουμε για το πότε θα δώσει το ΟΚ ο Τατούλης δια την έναρξη εργασιών. Δεν επιρρίπτω καμία ευθύνη στον πρόεδρο. Άλλωστε αυτός κληρονόμησε την κατάσταση και πιστεύω ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ούτως ώστε να γίνει το έργο. 

Από το 2001 έως σήμερα η Αδελφότητα κρατά πρακτικά των συνεδριάσεων ,«τα γραπτά μένουν». Πρακτικά των τελευταίων 80 χρόνων έδωσα στον  κ. Γ. Α. Τακλή. Νομίζω ότι ο κ .Τακλής θα μπορούσε να δώσει ένα δείγμα ώστε οι Βερβενιώτες  να πάρουν μια ιδέα για το πώς συνεδριάζει η Αδελφότητα. Αυτό το αναφέρω διότι όταν  ζήτησα πρακτικά των συνεδριάσεων  σχετικά με το κληροδότημα , μου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς Τάσος

Ο πρόεδρος της Αδελφότητος κ.Ε.Παπαδόπουλος, ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί γιά το καλωσόρισμα στην συνάντηση. (10/2011)

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 21:29

ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ * Eπιστολή γιά θέμα της συνεργασίας

Γράφτηκε από τον

Έλαβα επιστολή από το Γιώργο Τακλή ,ο οποίος με διαβεβαίωσε πως συμφωνεί απολύτως με το θέμα της συνεργασίας που έθιξα για το βιβλίο προς τιμήν της Αδελφότητας.

Συμφωνεί και με την υποσημείωση του vervena.net, προσθέτοντας πως μόνο με τη συνεργασία στην πράξη θα προκύψει κάτι καλό για την Αδελφότητα και το χωριό μας. Όλα τα μεγάλα έργα στα Βέρβενα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της αγάπης των ξενιτεμένων μας αδελφών.

Ο κ.Τακλής πιστεύει πως είναι καλή η γιορτή προς τιμήν της Αδελφότητας , όμως δεν αρκεί ένα τρισάγιο και μια ομιλία κάθε χρόνο της Αγίας Άννης. Είναι τώρα η ευκαιρία να μιμηθούμε την αγάπη των ξενιτεμένων μας αδελφών και να σκεφτούμε εκτός του βιβλίου και κάτι πιο ουσιαστικό, όπως αυτό που πρότεινε στον κ.Κ.Γ.Σίδερη και ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα το προωθήσουν με συνεργασία το επόμενο καλοκαίρι.

Μνημείο "Ερμή" * Προς τιμή της Αδελφότητας * Της Αγίας Αννης το  1964 * Από Χριστίνα Κούβαλη

Ο κ. Τακλής μου έγραψε επίσης πως τώρα είναι επίσης η ώρα να εφαρμόσουμε αυτά που είχε προτείνει το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου μας στις 31-03-1978, δηλαδή να εφαρμόσουμε στην πράξη το απόσπασμα από τη συγκινητική επιστολή του Δημ.Χ.Τσακίρη, που δημοσιεύθηκε στις στήλες της <<Κυνουρίας>> τον Αύγουστο του1929 με τίτλο: <<ΠΡΟΣ ΠΑΜΒΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΗΝ ΕΝΩΣΙΝ>> :

“....Παραμερίσατε πείσματα, προκαταλήψεις και ελατήρια όσα δι' οιονδήποτε λόγο έχουν συντελέσει να μαραθεί το συναίσθημα της αγάπης και της αλληλοεκτιμήσεως......υψωθείτε υπεράνω ταπεινών συναισθημάτων.....”

Τέλος ο κ. Τακλής μου έγραψε πως το περιεχόμενο του αποσπάσματος το έχει εφαρμόσει ακριβώς. Δεν είδε όμως να το εφαρμόζουν εκείνοι που το πρότειναν.

Τάσος Ν. Κρητικός.

 

Απαντώντας στο κάλεσμα τού αγαπητού πατριώτη κ. Γ. Α.Τακλή,Τάσος Κρητικός: "Καλώ όλους τους Βερβενιώτες που επιθυμούν γιά την εκδοση Βιβλίου μ θέμα την Αδελφότητα"

θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι με την συγκέντρωση εγγράφων τής Αδελφότητος. Έχω συγκεντρώσει περίπου 400 σελίδες ,από αλληλογραφία τής Αδελφότητος, minutes από τις συνεδριάσεις από το 1920 και εντεύθεν καθώς και φωτογραφίες. Αυτά μου τα ζήτησε προ πολλού καιρού ο κ. Τακλής. Θα είμαι στο χωριό για τα πανηγύρια και θα του τα δώσω.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όπως τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν γιά την έκδοση βιβλίου με θέμα την Αδελφότητα. Παροτρύνω όποιον Βερβενιώτη θέλει, συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Γιώργος .Τακλής είναι διαθέσιμος για συνεργασία.

Ένα μεγάλο εύγε στην πρωτοβουλία τού Νίκου Καρκούλη να καθαρίσει το χωριό καθώς επίσης και στους Βερβενιώτες που συμμετείχαν.

Σχετικά με τον Ο.Τ.Ε. ,του εύχομαι καλή υπομονή,διότι στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

 

 

Καλή αντάμωση,

Τάσος Ν. Κρητικός

Σημείωση από Βερβενα.Νετ

 

Τα Vervena.Net δηλώνουν παρόν στην νέα αυτή αξιόλογη πρωτοβουλία-κάλεσμα του κ.Κρητικού.

Δηλώνουν ότι τάσσονται στη διάθεση της αδελφότητας με ότι μέσα μπορούν να παρέχουν γιά την εκπλήρωση αυτού του οράματος.

Η πραγματοποίησή του θα είναι η ελάχιστη αναγνώριση στο έργο της Αδελφότητας προς όλους εμάς τους Βερβενιώτες.

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 01:00

"Καλή Πρωτομαγιά" * Αδελφότητα Αμερικής

Γράφτηκε από τον

Καλή Πρωτομαγιά από την Αδελφότητα Βερβένων Αμερικής *  2011

1 May 2011 * Vervena America's Fraternity

Έκ μέρους της Αδελφότητος εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους Βερβενιώτες!

Μέ πατριωτικούς χαιρετισμούς

Τάσος Ν. Κρητικός.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 09:59

Συνεδρίαση Αδελφότητας στο Σικάγο - Ορισμός Αντιπροσώπου

Γράφτηκε από τον

Λάβαρο Αδελφότητας

Αγαπητοί πατριώτες γεια σας.


Στις 20 του Μάρτη 2011 είχε συνεδρίαση ή Αδελφότης στο Σικάγο.


Παρευρέθησαν: Εμ. Παπαδόπουλος, Ι.Καντζιώρης, Ι. Κοσκινάς, Χ. Τσακίρης, Ν. Μουγκόγιαννης, Δ. Καραμαντζάνης καί Τ.Κρητικός.


Ο πρόεδρος μάς ενημέρωσε για το τί πρόκειται να γίνει με την Παναγία και ειδικότερα για τον τρούλο.

Επίσης είχαμε γράμμα από την τράπεζα όπου μάς ενημέρωσε ότι το ποσό  των χρημάτων τής διαθήκης ανήλθε σε $ 1.214.000,00. Την πληροφορία αυτή μάς την έδωσε ή τράπεζα όχι διότι ανακατευόμαστε χωρίς δικαίωμα, άλλα διότι  ή Αδελφότης  έδειξε συνεχώς ενδιαφέρον ,και βοήθησε επανειλημμένως τόσον την τράπεζα όσο και την δικηγόρο τής τραπέζης.

Ευχόμεθα τα χρήματα να πιάσουν τόπο.

Εζητήθη οπό τον πρόεδρο κ. Καρκούλη να διορίσει ή Αδελφότητα αντιπρόσωπο στο χωριό, ούτως ώστε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία. Ό πρόεδρος (της Αδελφότητας) πρότεινε ότι επειδή δεν υπάρχει στην πατρίδα άτομο να αντικαταστήσει τον αείμνηστο Αντώνη, και με την σημερινή τεχνολογία και το Ιντερνέτ μπορούμε να μιλάμε οποτεδήποτε χρειάζεται, εζήτησε από εμένα αν δέχομαι να είμαι ό συνδετικός κρίκος. Έδέχτηκα με μεγάλη χαρά.

Μπορεί να έχουμε διαφορετικές γνώμες για τα διάφορα θέματα άλλα πιστεύω ότι με την βοήθεια τού Θεού και την άγάπη μας για το χωριό πάντα θα βρίσκουμε τρόπο να συμφωνούμε.

Το email μου είναι  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Έχετε χαιρετισμούς από τούς πατριώτες.

 

Σας χαιρετώ Τάσος Ν. Κρητικός.

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 13:22

"Κανονισμός Αδελφότητος Βερβένων 1910" * Πρωτότυπο Κείμενο

Γράφτηκε από τον

 "Κανονισμός Αδελφότητος Βερβένων 1910" - το πρωτότυπο κείμενο.

( ανοίγει σε νέο παράθυρο και απαιτεί να έχετε το flash player)

Δείτε το πρωτότυπο κέιμενο της Αδελφότητας των Βερβένων στο Σικάγο το 1910

Ευχαριστούμε τους πατριώτες της ομεγένειας γιά την παραχώρησή του!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πατριώτη Βερβενιώτη Τάσο Κρητικό μέλος  της Αδελφότητας γιά την συλλογή  του υλικού από τα προσωπικά του αρχεία και τα αρχεία της Αδελφότητας και την  αποστολή του στα Vervena.Net!

Κανονισμός Αδελφότητος Βερβαίνων 10η Ιουλίου 1910

{music}images/cultural/omogeneia_photos/Rules_1910_sound_text{/music}

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 12:51

1971 * Αδελφότητα Βερβένων Αμερικής

Γράφτηκε από τον

1971 * Αδελφότητα Βερβένων Αμερικής

( παρατίθονται και τα ονόματα των παρευρισκομένων)

(με κλικ στην φωτογραφία ανοίγει σε μεγάλο μέγεθος και αν θέλετε γιά εκτύπωση υψηλής ανάλυσης και γιά γιγαντοπανώ κάντε κλικ εδώ (~3,25ΜΒ)

Φωτογραφία της Αδελφότητας Βερβένων Αμερικής από το 1971 με τα ονόματα των παρευβρισκομένων

 

Ευχαριστούμε θερμά και ειλικρινά τον πατριώτη Βερβενιώτη που μας την έστειλε!

Οι Άνθρωποι αυτοί οφείλουμε να τους έχουμε σε πρώτη θέση στο Αλμπουμ των Βερβένων

Σελίδα 1 από 2