V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Νίκος Λαγός

Νίκος Λαγός

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 01:00

Δραστηριότητα Φορέων του χωριού (13/8/2010)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  (20 Αυγούστου 2010 10:28 μ.μ.)

Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Βέρβενα έγινε την Παρασκευή 13.8.2010 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων του χωριού. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Μορφωτικό Σύλλογο. Παραβρέθηκαν μέλη συμβουλίων και απλά μέλη των συλλόγων Μορφωτικού ,Αθλητικού , συλλόγου Ομόνοιας κ.α.

Θέμα της συνάντησης η κατάσταση του Δημοτικού  σχολείου στα Βέρβενα  και οι τρόποι στο να βρεθούν λύσεις άμεσα ώστε να μπορέσουμε να επισκευάσουμε τουλάχιστον τη στέγη του σχολείου που από ότι φαίνεται έχει σοβαρό πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της.
Κάθε Συγκέντρωση –συνάντηση έχει πάντα κάτι να προσφέρει .Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είχε να προσφέρει κάτι. Δεν είναι και της στιγμής μάλιστα να ασχοληθούμε και με θέματα διαδικαστικά που δυστυχώς δεν τα έχουμε λύσει εάν και θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα λυμένα.
Από ότι φάνηκε λεφτά δεν υπάρχουν για να διατεθούν. Ο Δήμος μας αγνοεί και θα έλεγα και με φτηνές δικαιολογίες προσπαθεί να μας αποδείξει ότι δεν έχει δυνατότητα για να διαθέσει χρήματα για ένα σχολείο το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ παράλληλα άλλα σχολεία του ίδιου δήμου έχουν επιχορηγηθεί με διάφορα ποσά και από διάφορους φορείς ΟΣΚ. ,Δήμος κ.τ.λ.  Η Νομαρχία προτιμά να κάνει πανηγύρια με γυρολόγους διάφορους σκορπώντας χρήματα σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση ή και εάν υπάρχει είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας . Άποψη μου είναι ότι κάτι θα πρέπει να κάνουμε με κάποιο τρόπο που δεν είναι και πολύ δύσκολος για όλους μας ,αλλά μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους «άρχοντες» δημοτικούς, Νομαρχιακούς κ.τ.λ. (Παραιτήσεις Συμβουλίων ,ομαδικές σταυροδοσίες σε ερχόμενες εκλογές ,αποχή ή απειλή προς όλα αυτά κ.α.)


Γυρνώντας στην συγκέντρωση και σε πρακτικά θέματα που θα πρέπει να γίνουν αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή επισκευή στη στέγη του σχολείου για λόγους προστασίας και στην συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά για το τι πρέπει να γίνει το σχολείο ,πως το φανταζόμαστε τι δράσεις πρέπει να εξυπηρετεί αυτό. Τα έξοδα θεωρήθηκε καλύτερο να καλυφθούν από τους συλλόγους και όποιος θέλει μπορεί να τα καταθέσει στο σύλλογο (δωρεά).Υπήρξε προσφορά εργασίας από μαστόρους του χωριού και θα πρέπει να ανακοινωθούν και όσοι θα προσφέρουν στο τέλος την οποιαδήποτε εργασία. Και επειδή όλοι μας μπορεί να λέμε και να λέμε γιατί αυτό δεν έχει κόστος ,καλό θα είναι να κάνουμε και πράξη αυτό που λέμε. Τελευταία έχω την εντύπωση ότι πολλά λέμε και λίγα έως καθόλου δεν κάνουμε .


Το Τοπικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο .Ενημέρωση δεν υπάρχει προς τους δημότες ,συγκεντρώσεις δεν έχουν γίνει .Οι σύλλογοι επίσης Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνονται μια δύο φορές το χρόνο ανοιχτές συγκεντρώσεις για να ακούγονται οι γνώμες όλων. Πιο παλιά γίνονταν πιο τακτικά.


Τελειώνοντας θέλω να κάνω και κάποιες  προτάσεις .
1.Να γίνονται ανακοινώσεις από τους συλλόγους προς τα ΜΜΕ
2.Να γίνει ανακοίνωση με τα οικονομικά στοιχεία των πανηγυριών .
   Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλους τους φορείς (συλλόγους ,εκκλησία κ.τ.λ.) και όσους νιώθουν την ανάγκη για δημοσιοποίηση στοιχείων.
3.Να γίνει προσπάθεια για δημιουργία Ιστοσελίδας , και δίκτυο επικοινωνίας των ενδιαφερομένων συλλόγων και μελών όπως προτάθηκε από τον Γιώργο Καπράνο στη συγκέντρωση.       
4.Να ασχοληθούμε λίγο με το κληροδότημα Γκαύρου.


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Ιωάν. Λαγός

Βλέπω δύο ανακοινώσεις στο vervena.net - αναδημοσιεύσεις στην πραγματικότητα - που έχουν να κάνουν με το κληροδότημα Γκαύρου. Βέβαια οι ανακοινώσεις αυτές μας πάνε πίσω ένα και δύο χρόνια (2008 και 2009).

Το ερώτημα είναι  - και επίκαιρο μάλιστα - Λεφτά υπάρχουν (?). Ποιός θα μας απαντήσει ή μάλλον ποιός έχει την Υποχρέωση να μας απαντήσε ι(ο Δήμος,οι φορείς και ποιοί φορείς ,η Νομαρχία ,κάποια διαχειριστική Επιτροπή, ποιός τέλος πάντων για να δούμε  απο που μπορεί να ξεκινήσουμε).

Θεωρώ χρέος για την μνήμη του ευεργέτη έστω και την τελευταία στιγμή να καταβάλουμε προσπάθεια για την σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που άφησε για κάποιο σκοπό ο διαθέτης .

Την ευθύνη για τις διαδικασίες δεν μπορεί να τις έχουμε ούτε όλοι ,ούτε στο ίδιο ποσοστό.

Θέλω να ελπίζω οτι για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα υπάρξει και συνέχεια...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

21.5.2010

Νίκος Ι. Λαγός

Θα παρουσιάσω μερικά αποσπάσματα από την διαθήκη του Ιωάννη Γκαύρου.

Βρέθηκε στα χέρια μου σε φωτοαντίγραφο από μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων

 (Αντιγραφή αποσπασμάτων 25 ΜΑΊΟΥ 2010. Τμηματική αποστολή απο Νίκο Λαγό)

 

 “Eπίσημος μετάφρασις»

  

 ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ

έν και διά την πόλιν και Κομητείαν Αγίου Φραγκίσκου

Αριθμός 155.339

Τμήμα ένατον

Κληρονομία αποβιώσαντος ΙΩΑΝΟΥ ΓΑΒΡΟΥ

Αίτησις δημοσιεύσεως διαθήκης και  εντολής διαχειρίσεως.

Η αιτούσα WELLS FARGO BANK AMERICAN TRUST COMPANY,

Εταιρία ,αναφέρει ότι ο αποβιώσας απεβίωσε την 2.12.1960 εν Αγίω Φραγκίσκω Καλιφορνίας.Ούτος κατά τον χρόνο του θανάτου του ήτο κάτοικος της πόλεως και  κομητείας Αγίου Φραγκίσκου,και αφήκε περιουσίαν εν τη ρυθείση Κομητεία και Πολιτεία υποκειμένην εις διαχείρισιν.

Η Φύσις και η εκτιμηθείσα αξία της κληρονομιάς του αποβιώσαντος ,εφ όσον η αιτούσα γνωρίζει ,επι του παρόντος υπερβαίνει τας 10.000 δολλάρια.

Ο Αποβιώσας αφήκε διαθήκην με ημερομηνίαν 8.10.1959,την οποία η αιτούσα θεωρεί ως τελευταία διαθήκη και υποβάλλει συνημμένως προς το δικαστήριο.Αντίγραφον της διαθήκης επισυνάπτεται και ενσωματούται ως συνημμένον «Α»

 

 

Οι συγγενείς του αποβιώσαντος και οι οποίοι ήταν στην Ζωή και είχαν ηλικία πάνω από 21 ετών το έτος 1960 είναι

 

1.Χρήστος κάτοικος Καλιφόρνιας

2.Δημοσθένης κάτοικος Ελλάδας (Θεσσαλονίκης)

3.Κωνσταντίνα Γισνταβίδη κάτοικος Θεσσαλονίκης

4.Emily Davis κάτοικος Καλιφόρνιας

Αδέλφια του τα οποία Δεν είναι στην Ζωή το 1960 είναι

1.Γεώργιος Γκαύρος

2.Ηλίας  Γκαύρος

 

 

ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ

 

ΙΩΑΝΝΗ Ι ΓΑΒΡΟΥ

 

Εγώ ο Ιωάννης Γάβρος έχων σώας τας φρένας και την μνήμην και  μη ενεργών υπο πίεσιν απειλήν ή ανοίκειον επιρροήν οιουδήποτε προσώπου συντάσσω το παρόν και δηλώ ότι τούτο αποτελεί την διαθήκη και τας  διατάξεις της τελευταίας βουλήσεως μου ήτοι ως εξής ήτοι.

 

 ΠΡΩΤΟΝ. Δια της παρούσης ανακαλώ απάσας τας άλλας και προηγουμένας διαθήκας και κωδικέλλους συντεταγμένας υπ εμού.

  

ΔΕΥΤΕΡΩΝ. Η Κάτωθι αναφερομένη εκτελέστρια θα πληρώσει τας δαπάνας της τελευταίας ασθενείας μου , κηδείας  δαπάνας διαχειρίσεως και οιουσδήποτε φόρους μεταβιβάσεως κληρονομίας και κληρονομίας , η αλλους φόρους σχετικούς προς τον θανατο μου , εφ’οσον θα οφείλονται τοιούτοι ,εκ του ενεργητικού της κληρονομίας μου.

  

ΤΡΙΤΩΝ. Δηλώ ότι ουδέποτε ενυμφεύθην και δεν έχω τέκνα ζώντα η αποβιώσαντα. Δηλώ ότι αμφότεροι οι γονείς μου απεβίωσαν , ούτως ώστε δεν αφίνω επιζώντας ουτε σύζυγον , τέκνον , εγγονόν η γονέα.

  

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Άπασα η περιουσία μου αποτελεί χωριστήν περιουσίαν.

  

ΠΕΜΠΤΩΝ. Εντελλομαι όμως ουδεις εκ των αδελφων μου , Χρηστου Γαβρου , κατοικου Αγιου Φραγκισκου Καλιφορνιας , η Δημοσθενους Γαβρου , κατοικου Ελλαδος , η των αδελφων μου Κωνσταντινας Γισδαβιδη , Θεσσαλονικης , Ελλαδος ή EMILY DAVIS , BOSEVILLE Καλιφορνιας , ή Δημητρας Γαβρου , Αγ.Φραγκισκου Καλιφορνιας , η των καντιοντων ή κληρονομων αυτων , θα λαβει οιονδηποτε μεριδιον της κληρονομις μου ειτε δυναμει των όρων της διαθηκης μου ειτε δυναμει οιονδηποτε νομων περι εξ’ αδιαθετου διαδοχης.

 

Eντέλλομαι περαιτέρω ,όπως ουδείς των κληρονόμων του αποβιώσαντος αδελφού,μου Γεωργίου Γάβρου ή των κατιόντων ή κληρονόμων του αποβιώσαντος αδελφού μου Ηλία Γάβρου ,λάβει οιονδήποτε  τμήμα της κληρονομίας μου είτε δυνάμει των όρων της παρούσης διαθήκης ,ή δυνάμει οιονδήποτε νόμων περί εξ αδιαθέτου διαδοχής .

 

(Το παραπάνω κείμενο είναι επιστολή από το Μέλος του Βερβενα.Νετ Νίκο Ι. Λαγό και αναδημοσιεύεται προσωρινά σ'αυτήν την κατηγορία. Θα ακολουθήσει ειδική κατηγορία αφιέρωμα στους "Πρωταγωνιστές & Δωρητές & Ευεργέτες των Βερβένων)

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 01:00

Δραστηριότητα Φορέων του χωριού (13/8/2010)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  (20 Αυγούστου 2010 10:28 μ.μ.)

Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Βέρβενα έγινε την Παρασκευή 13.8.2010 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων του χωριού. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Μορφωτικό Σύλλογο. Παραβρέθηκαν μέλη συμβουλίων και απλά μέλη των συλλόγων Μορφωτικού ,Αθλητικού , συλλόγου Ομόνοιας κ.α.

Θέμα της συνάντησης η κατάσταση του Δημοτικού  σχολείου στα Βέρβενα  και οι τρόποι στο να βρεθούν λύσεις άμεσα ώστε να μπορέσουμε να επισκευάσουμε τουλάχιστον τη στέγη του σχολείου που από ότι φαίνεται έχει σοβαρό πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της.
Κάθε Συγκέντρωση –συνάντηση έχει πάντα κάτι να προσφέρει .Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είχε να προσφέρει κάτι. Δεν είναι και της στιγμής μάλιστα να ασχοληθούμε και με θέματα διαδικαστικά που δυστυχώς δεν τα έχουμε λύσει εάν και θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα λυμένα.
Από ότι φάνηκε λεφτά δεν υπάρχουν για να διατεθούν. Ο Δήμος μας αγνοεί και θα έλεγα και με φτηνές δικαιολογίες προσπαθεί να μας αποδείξει ότι δεν έχει δυνατότητα για να διαθέσει χρήματα για ένα σχολείο το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ παράλληλα άλλα σχολεία του ίδιου δήμου έχουν επιχορηγηθεί με διάφορα ποσά και από διάφορους φορείς ΟΣΚ. ,Δήμος κ.τ.λ.  Η Νομαρχία προτιμά να κάνει πανηγύρια με γυρολόγους διάφορους σκορπώντας χρήματα σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση ή και εάν υπάρχει είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας . Άποψη μου είναι ότι κάτι θα πρέπει να κάνουμε με κάποιο τρόπο που δεν είναι και πολύ δύσκολος για όλους μας ,αλλά μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους «άρχοντες» δημοτικούς, Νομαρχιακούς κ.τ.λ. (Παραιτήσεις Συμβουλίων ,ομαδικές σταυροδοσίες σε ερχόμενες εκλογές ,αποχή ή απειλή προς όλα αυτά κ.α.)


Γυρνώντας στην συγκέντρωση και σε πρακτικά θέματα που θα πρέπει να γίνουν αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή επισκευή στη στέγη του σχολείου για λόγους προστασίας και στην συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά για το τι πρέπει να γίνει το σχολείο ,πως το φανταζόμαστε τι δράσεις πρέπει να εξυπηρετεί αυτό. Τα έξοδα θεωρήθηκε καλύτερο να καλυφθούν από τους συλλόγους και όποιος θέλει μπορεί να τα καταθέσει στο σύλλογο (δωρεά).Υπήρξε προσφορά εργασίας από μαστόρους του χωριού και θα πρέπει να ανακοινωθούν και όσοι θα προσφέρουν στο τέλος την οποιαδήποτε εργασία. Και επειδή όλοι μας μπορεί να λέμε και να λέμε γιατί αυτό δεν έχει κόστος ,καλό θα είναι να κάνουμε και πράξη αυτό που λέμε. Τελευταία έχω την εντύπωση ότι πολλά λέμε και λίγα έως καθόλου δεν κάνουμε .


Το Τοπικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο .Ενημέρωση δεν υπάρχει προς τους δημότες ,συγκεντρώσεις δεν έχουν γίνει .Οι σύλλογοι επίσης Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνονται μια δύο φορές το χρόνο ανοιχτές συγκεντρώσεις για να ακούγονται οι γνώμες όλων. Πιο παλιά γίνονταν πιο τακτικά.


Τελειώνοντας θέλω να κάνω και κάποιες  προτάσεις .
1.Να γίνονται ανακοινώσεις από τους συλλόγους προς τα ΜΜΕ
2.Να γίνει ανακοίνωση με τα οικονομικά στοιχεία των πανηγυριών .
   Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλους τους φορείς (συλλόγους ,εκκλησία κ.τ.λ.) και όσους νιώθουν την ανάγκη για δημοσιοποίηση στοιχείων.
3.Να γίνει προσπάθεια για δημιουργία Ιστοσελίδας , και δίκτυο επικοινωνίας των ενδιαφερομένων συλλόγων και μελών όπως προτάθηκε από τον Γιώργο Καπράνο στη συγκέντρωση.       
4.Να ασχοληθούμε λίγο με το κληροδότημα Γκαύρου.


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Ιωάν. Λαγός

Βλέπω δύο ανακοινώσεις στο vervena.net - αναδημοσιεύσεις στην πραγματικότητα - που έχουν να κάνουν με το κληροδότημα Γκαύρου. Βέβαια οι ανακοινώσεις αυτές μας πάνε πίσω ένα και δύο χρόνια (2008 και 2009).

Το ερώτημα είναι  - και επίκαιρο μάλιστα - Λεφτά υπάρχουν (?). Ποιός θα μας απαντήσει ή μάλλον ποιός έχει την Υποχρέωση να μας απαντήσε ι(ο Δήμος,οι φορείς και ποιοί φορείς ,η Νομαρχία ,κάποια διαχειριστική Επιτροπή, ποιός τέλος πάντων για να δούμε  απο που μπορεί να ξεκινήσουμε).

Θεωρώ χρέος για την μνήμη του ευεργέτη έστω και την τελευταία στιγμή να καταβάλουμε προσπάθεια για την σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που άφησε για κάποιο σκοπό ο διαθέτης .

Την ευθύνη για τις διαδικασίες δεν μπορεί να τις έχουμε ούτε όλοι ,ούτε στο ίδιο ποσοστό.

Θέλω να ελπίζω οτι για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα υπάρξει και συνέχεια...

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

21.5.2010

Νίκος Ι. Λαγός

Σελίδα 1 από 2

Please publish modules in offcanvas position.