Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2011 20:07

Αρθρο - Γελοιογραφια: Δηλιγιάννης - Παπανδρέου - CyberTrain -> 150 Χρόνια Μετά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η λύση του συμβιβασμού, με δανειοδοτήσεις από τράπεζες των μεγάλων δυνάμεων, έδενε την Ελλάδα στο άρμα ενός συνεχούς διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Αρκετές φορές οι μεγάλες δυνάμεις δημιουργούσαν γεγονότα με συνέπειες οικονομικής καταστροφής, ώστε να ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Εκατόν πέντε χρόνια μετά από την κυβέρνηση Δηλιγιάννη άλλαξε κάτι;

Ας αφήσουμε το σκίτσο να μιλήσει μόνο του χωρίς περαιτέρω σχόλια…

ο Δηλιγιάννης κωμικά ντυμένος με στρατιωτική στολή ευρωπαϊκού και όχι ελληνικού στυλ, που δείχνει την εξάρτησή του από την Ευρώπη, φέροντας πλήθος παράσημα και επίσημες κορδέλες, περήφανος για τα …προβλήματα που φόρτωσε στην ταλαίπωρη τη χώρα του!

Ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης θέτοντας πρωταρχικό στόχο της πολιτικής του την απελευθέρωση των αλύτρωτων ελληνικών εδαφών, χωρίς κατάλληλη στρατιωτική προετοιμασία, παρέσυρε τη χώρα στον ατυχή πόλεμο του 1897 που κατέληξε σε ταπεινωτική ήττα από την Τουρκία και ακόμα πιο ταπεινωτική σχέση με τις Μεγάλες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις, από τις οποίες ζήτησε δάνεια η ήδη καταχρεωμένη Ελλάδα, ώστε να αποδώσει στην Τουρκία την ορισθείσα πολεμική αποζημίωση.

Στη γελοιογραφία ο Δηλιγιάννης κωμικά ντυμένος με στρατιωτική στολή ευρωπαϊκού και όχι ελληνικού στυλ, που δείχνει την εξάρτησή του από την Ευρώπη, φέροντας πλήθος παράσημα και επίσημες κορδέλες, περήφανος για τα …προβλήματα που φόρτωσε στην ταλαίπωρη τη χώρα του! Μπορούσε να σηκώσει η Ελλάδα το βάρος του διαχειριστικού Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που της επιβλήθηκε επί των εσόδων των πολλών κρατικών μονοπωλίων («αιώνια μονοπώλεια» (sic), όπως ανορθόγραφα αναγράφεται στη γελοιογραφία αντί μονοπώλια, «ΚΑΠΝΟΥ, ΣΤΑΦΙΔΟΣ, ΑΡΤΟΥ, ΟΙΝΟΥ, ΚΡΕΑΤΟΣ, ΕΛΑΙΟΣ (sic, ανορθόγραφα πάλι, αντί ελαίου)»); Ο Δηλιγιάννης που ο ίδιος είχε κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα,  φαίνεται να νομίζει πως είναι δυνατό να βγει από την κρίση, η Ελλάδα όμως δεν είναι καθόλου αισιόδοξη! Στις πλάτες της προσωποποιημένης Ελλάδας φορτώνει υπέρογκα βάρη κι εκείνη, ρακένδυτη από τα πολλαπλά προβλήματα, οικονομικά-κοινωνικά-πολιτικά, στενάζει και της έχει απομείνει η παλιά της δόξα, ως ενθύμιο, συμβολικά με το στέμμα στο άθλιο κεφάλι!

Και μιά σύγχρονη γελοιογραφία γιά τον τωρινο πρωθυπουργό γιατί από αύριο ίσως θα αναφέρεται σε άλλον....

Γελοιογραφία Ευρωπαίου Σκιτσογράφου: Ο πρωθυπουργος της Ελλαδας ερμαιο της Μερκελ

εν αναμονή της κυβέρνησης ενότητας:

Η κυβερνηση τπυ ΠΑΣΟΚ εν ετει 2011 Νοεμβριος - Εν αναμονη παραιτησης του Παπανδρέου

και παραθέτουμε μιά ακόμα για να αυτούς που πιστεύουν οτι η κυβέρνηση ενότητας θα μας σώσει!

Ο λαός την πληρώνει πάντα! Θυμηθείτε το εν οψει εκλογών

Ο λαός ( και οχι το ΛΑ.Ο.Σ ) την πληρώνει πάντα! Θυμηθείτε το εν οψει εκλογών!

Διαβάστηκε 3861 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
© 2021 Vervena.Net. All Rights Reserved.