V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 19:32

"Εστι Ουν Τραγωδία…." * Μιχαήλ Κ. Νικολάου Δικηγόρου Παρ'Αρείω Πάγο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΝ  ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΜΙΧΑΗΛ  Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ’ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ Γ. ΜΑΤΣΟΥ 5 -  471 00  ΑΡΤΑ ΤΗΛ: (2681)-026166 & FAX: 027301 E-Mail : nikolaou_m@otenet.grΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΝ    ΓΡΑΦΕΙΟΝ

ΜΙΧΑΗΛ   Κ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ’ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

Γ. ΜΑΤΣΟΥ 5  -   471 00   ΑΡΤΑ

ΤΗΛ: (2681)-026166  &  FAX: 027301

E-Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΣΤΙ   ΟΥΝ   ΤΡΑΓΩΔΙΑ…..

«Η Τρόϊκα ζήτησε ταχύτερη λειτουργία των δικαστηρίων οι συμβολαιογράφοι αναλαμβάνουν συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις, κληρονομητήρια»  (Οι εφημερίδες).

**********************

    Και ξαφνικά η Τρόϊκα «ξαναχτύπησε» και μάλιστα εκεί που καμιά αρμοδιότητα δεν αρύεται όχι μόνο από κάποιο μεσοπρόθεσμο, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο βραχυπρόθεσμο ή μακρυπρόθεσμο πρόγραμμα. Πλέον συγκεκριμένα : Συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις ακινήτων που γίνονται στο πλαίσιο στεγαστικών δανείων, κληρονομητήρια και άλ-λες υποθέσεις αστικής φύσεως μελετάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να φύγουν από τα πινάκια των δικαστηρίων και η διεκπεραίωσή τους να περάσει από τη δικαιοδοσία των δικαστών σε συμβολαιογράφους.  Μά-λιστα, εκπρόσωποι της Τρόϊκας επισκέφτηκαν την Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μας καθησύχασε ότι η επίσκεψη αυτή αφορούσε την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης και όχι στον έλεγχο των εσωτερικών της Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο και θα προσέκρουε στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών κλπ κλπ.

    Τα ανωτέρω όμως φαινόμενα είναι ανησυχητικά, γιατί όσοι κινούνται στο χώρο της δικαιοσύνης αντιλαμβάνονται ότι η αφαίρεση ύλης από την δικαιοσύνη και η κατανομή της σε «άμισθους δημόσιους υπάλληλους», όπως είναι οι Συμβολαιογράφοι, αντιβαίνει ευθέως την συνταγματική επιταγή του άρθρου 8 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι ουδείς στερείται, χωρίς τη θέλησή του, του φυσικού του δικα-στού. Πράγματι, πώς είναι δυνατόν ένας γάμος, έστω και συναινετικά, να λύνεται με ένα απλό συμβολαιογραφικό έγγραφο, όταν είναι γνωστές οι πάμπολλες προσωπικές και περιουσιακές συνέπειες για αμφότερους τους συζύγους. Επίσης, πώς είναι δυνατόν να υποθηκεύεται η ακίνητη ιδιο-κτησία ενός πολίτη χωρίς να υφίστανται τα εχέγγυα μιας δικαστικής από-φασης. Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να εκθέσει κάποιος στους εκπροσώ-πους της λεγόμενης Τρόϊκας. Υπάρχει κανείς?

    Διαφορετικά, εάν συγκατανεύσουμε και στην παρέμβαση του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης, τα μέτρα που θα υποδειχθούν θα συνιστούν παρωδία, πολλοί θα τα εκλάβουν ως κωμωδία, που δυστυχώς όμως θα εξελιχθούν σε τραγωδία….. !

Μιχάλης Νικολάου

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Διαβάστηκε 2765 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.