V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 04:55

"Το πορτραίτο ΗΜΩΝ , των Νέο-Ελλήνων"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γεώργιος Σουρής (2 Φεβρουαρίου 1853 - 26 Αυγούστου 1919) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης».

Οι καιροί αλλάζουν, αλλά μερικά « πράγματα»  παραμένουν αναλλοίωτα.

Αγνοών κομπασμούς δίχως έρμα που φωνάζει, απαιτεί και επιμένει των Ελλήνων μερίς διχως τέρμα.

 Ο Γεώργιος Σουρής , πριν απο 120 χρόνια περιέγραψε πλήρως το Ελληνικό κράτος

και το πορτραίτο ΗΜΩΝ , των Νέο-Ελλήνων :

 

Ποιός είδε κράτος λιγοστό 

Σ΄’ολη τη γή μοναδικό

Εκατό να ξοδεύει

Και πενήντα να μαζεύει.

Να τρέφει όλους τους αργούς

Νά ‘εχει επτά Πρωθυπουργούς

Ταμείο διχως χρήματα

Και δόξης τόσα μνήματα.

Να΄χει κλητήρες για φρουρά

Και να σε κλέβουν φανερά

Κι΄ενώ αυτοί σε κλέβουνε

Τον κλέφτη να γυρεύουνε

 Σουλούπι, μποι  μικρομεσαίο

Υφος του γόη, ψευτομοιραίο

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι

Κατι μισόμαθε κι΄όλα τα ξέρει

Κι’άπο προπάπου κι’άπό παππού

Συγχρόνως μπούφος και αλεπού

Και ψωμοτύρι και για καφέ

Το « δε βαριέσαι»  κι’ « ωχ αδερφέ»

Σαν πιάσει πόστο, Δερβέναγας

Θέλει ακόμα, κι’ αυτό ειν’ ωραίο

Να παριστάνει τον Ευρωπαίο

Στα δυό φορώντας τα πόδια που’χει

Στο΄να λουστρίνι, στ΄άλλο τσαρούχι.”

 

Αποστολή με em@il: C.V

 

Σημείωση από Βέρβενα.Νετ

Ο Γεώργιος Σουρής (2 Φεβρουαρίου 1853 - 26 Αυγούστου 1919) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, έχοντας χαρακτηριστεί ως «σύγχρονος Αριστοφάνης».

Το έργο του χαρακτηριζόταν από την ποιητική του γονιμότητα και την πληθώρα των στίχων του. Έγραφε πάντα καλοπροαίρετα σχολιάζοντας το λαό, τους άρχοντες, τους Βασιλείς, χωρίς ωστόσο να βρίζει. Συχνά αυτοσαρκαζόταν και έξοχο δείγμα αυτοσαρκασμού είναι το ποίημα «Η Ζωγραφιά μου».   ( Πηγή: Wikipedia.org/wiki/Γεωργιος_Σουρής)

Σ΄αυτό το σημείο να τονίσουμε το απαράδεκτο των σύγχρονων τηλεοπτικώς σατυρικών κωμικών και οχι μόνο, που γίνονται μέχρι και αηδιαστικοί με τις περιγραφές και τα λεγόμενα τους, προκειμένου να γίνουν αποδέκτες αποδοχής και τηλεθέασης. Λυπόμαστε ειλικρινά. 

Διαβάστηκε 732 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.