V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 14:36

Ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Βερβένων στην πρόταση Eμπαιγμό του κ.Μισθού - Νέα Συνέλευση την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣΠΡΟΣ  -Υπουργό Παιδείας   -Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελ/σου - Αποχή των μαθητών του Δημοτικού 	 Γκαύρος Στέλιος

-Υπουργό Παιδείας

-Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελ/σου

-Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

-Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο και Δημ/κή Επιτροπή Παιδείας Δήμου Β Κυνουρίας

-Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άστρους

-Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Άστρους

-Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Βερβένων

-Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Βερβένων

- Μ.Μ.Ενημέρωσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΕΡΒΕΝΩΝ

Ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ., τα μέλη των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σε πλήρη απαρτία,  συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 30-5-2012 και ώρα 08:30 έξω από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων. Αφού προηγήθηκε διεξοδική ενημέρωση των μελών των Συλλόγων από τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποίησαν την Τρίτη 29-5-2012  με τον κ. Γκέσουρα και τον κ. Μισθό, όπου συζητήθηκε το θέμα της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών Βερβένων, Κ. Βερβένων, Ξηροπηγάδου, Κουτρούφων, Άστρους, των Συλλόγων Γονέων και του Δήμου Β. Κυνουρίας στον επαναπροσδιορισμό σχολικών περιφερειών των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Β. Κυνουρίας , οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζουν:

1)       Απευθύνουν στον κ. Μισθό το εξής ερώτημα:

Δέχεται ο ίδιος να διωχθεί το παιδί του από ένα 6/θέσιο σχολείο, ολοήμερο, για να φοιτήσει σε ένα 4/θέσιο μη ολοήμερο με την έωλη και εκτός νόμου υπόσχεση ότι θα μετεγγραφεί σε ένα 6/θέσιο;

2)       Ομόφωνα και κατηγορηματικά δηλώνουν ότι η πρόταση του κ. Μισθού αποτελεί εμπαιγμό για τους γονείς και τους μαθητές που αυτή αφορά, γιατί δεν απαντά και δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων Βερβένων και Άστρους, του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Β. Κυνουρίας και των θιγόμενων τοπικών κοινωνιών.

3) Διαπιστώνουν ότι η απόφαση επαναπροσδιορισμού ήταν προειλημμένη, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες πέρα από τα εκπαιδευτικά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας και  ο διάλογος που προηγήθηκε ήταν προσχηματικός,  αφού δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη οι απολύτως αρνητικές εισηγήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

4) Ομόφωνα και κατηγορηματικά δηλώνουν ότι είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άστρους και τον καλούμε σε συνεργασία διότι το αίτημα μας να παραμείνουν οι ζώνες ως έχουν για τα Δημοτικά Σχολεία Άστρους και Βερβένων είναι κοινό γιατί και εμείς διαφωνούμε με τη διχοτόμηση του Άστρους στα δύο και  συμφωνούμε με το δίκαιο αίτημά τους όσον αφορά το Τ.Δ. Αγίου Ιωάννη.

5) Συνεχίζουν μαζικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους που περιλαμβάνουν:

Α)Αποχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βερβένων από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 1-6-2012.

Β)Δικαστική διεκδίκηση ακύρωσης της απόφασης και αναστολή εκτέλεσης αυτής, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Γ) Άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να ενημερωθεί για τα δίκαια αιτήματά μας.

Δ)Συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άστρους, καθώς και με όλους τους φορείς που θίγονται από την απαράδεκτη απόφαση του κ. Γκέσουρα και του κ. Μισθού (Δήμος, τοπικές κοινωνίες, Σύλλογοι Γονέων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι). Διότι πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για όλα τα σχολεία του Δήμου Β. Κυνουρίας και αφορά το έννομο συμφέρον όλων των μαθητών του Δήμου.

Ε) Επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών των Συλλόγων για περαιτέρω αποφάσεις θα γίνει τη Δευτέρα 4-6-2012 σε χώρο και ώρα που θα καθοριστούν.

Για τα Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Σχολείου              Ο πρόεδρος του Νηπιαγωγείου

Κόσσυβας Ηλίας                                                 Γκαύρος Στέλιος

Διαβάστηκε 664 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.