Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 14:36

Ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Βερβένων στην πρόταση Eμπαιγμό του κ.Μισθού - Νέα Συνέλευση την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΣΠΡΟΣ  -Υπουργό Παιδείας   -Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελ/σου - Αποχή των μαθητών του Δημοτικού 	 Γκαύρος Στέλιος

-Υπουργό Παιδείας

 -Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελ/σου

-Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας

-Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο και Δημ/κή Επιτροπή Παιδείας Δήμου Β Κυνουρίας

-Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άστρους

-Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Άστρους

-Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Βερβένων

-Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Βερβένων

- Μ.Μ.Ενημέρωσης 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΕΡΒΕΝΩΝ

Ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ., τα μέλη των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σε πλήρη απαρτία,  συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 30-5-2012 και ώρα 08:30 έξω από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων. Αφού προηγήθηκε διεξοδική ενημέρωση των μελών των Συλλόγων από τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποίησαν την Τρίτη 29-5-2012  με τον κ. Γκέσουρα και τον κ. Μισθό, όπου συζητήθηκε το θέμα της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών Βερβένων, Κ. Βερβένων, Ξηροπηγάδου, Κουτρούφων, Άστρους, των Συλλόγων Γονέων και του Δήμου Β. Κυνουρίας στον επαναπροσδιορισμό σχολικών περιφερειών των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Β. Κυνουρίας , οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζουν:

 

1)       Απευθύνουν στον κ. Μισθό το εξής ερώτημα:

Δέχεται ο ίδιος να διωχθεί το παιδί του από ένα 6/θέσιο σχολείο, ολοήμερο, για να φοιτήσει σε ένα 4/θέσιο μη ολοήμερο με την έωλη και εκτός νόμου υπόσχεση ότι θα μετεγγραφεί σε ένα 6/θέσιο;  

2)       Ομόφωνα και κατηγορηματικά δηλώνουν ότι η πρόταση του κ. Μισθού αποτελεί εμπαιγμό για τους γονείς και τους μαθητές που αυτή αφορά, γιατί δεν απαντά και δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων Βερβένων και Άστρους, του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Β. Κυνουρίας και των θιγόμενων τοπικών κοινωνιών.

3) Διαπιστώνουν ότι η απόφαση επαναπροσδιορισμού ήταν προειλημμένη, εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες πέρα από τα εκπαιδευτικά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας και  ο διάλογος που προηγήθηκε ήταν προσχηματικός,  αφού δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη οι απολύτως αρνητικές εισηγήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

4) Ομόφωνα και κατηγορηματικά δηλώνουν ότι είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άστρους και τον καλούμε σε συνεργασία διότι το αίτημα μας να παραμείνουν οι ζώνες ως έχουν για τα Δημοτικά Σχολεία Άστρους και Βερβένων είναι κοινό γιατί και εμείς διαφωνούμε με τη διχοτόμηση του Άστρους στα δύο και  συμφωνούμε με το δίκαιο αίτημά τους όσον αφορά το Τ.Δ. Αγίου Ιωάννη.

5) Συνεχίζουν μαζικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους που περιλαμβάνουν:

      Α)Αποχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βερβένων από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 1-6-2012.

      Β)Δικαστική διεκδίκηση ακύρωσης της απόφασης και αναστολή εκτέλεσης αυτής, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

      Γ) Άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να ενημερωθεί για τα δίκαια αιτήματά μας.

      Δ)Συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άστρους, καθώς και με όλους τους φορείς που θίγονται από την απαράδεκτη απόφαση του κ. Γκέσουρα και του κ. Μισθού (Δήμος, τοπικές κοινωνίες, Σύλλογοι Γονέων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι). Διότι πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για όλα τα σχολεία του Δήμου Β. Κυνουρίας και αφορά το έννομο συμφέρον όλων των μαθητών του Δήμου.

      Ε) Επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών των Συλλόγων για περαιτέρω αποφάσεις θα γίνει τη Δευτέρα 4-6-2012 σε χώρο και ώρα που θα καθοριστούν.

 Για τα Δ.Σ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Σχολείου              Ο πρόεδρος του Νηπιαγωγείου

 

 

Κόσσυβας Ηλίας                                                 Γκαύρος Στέλιος

Διαβάστηκε 1062 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια