Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 08:55

Ψηφισμα Δημοτικου Συμβουλιου Δημου Βορειας Κυνουριας Σχετικα Με Τις Διωξεις Εκπαιδευτικων Των Σχολειων Του Δημου Μας Και Του Προεδρου Του Δημοτικου Μας Συμβουλιου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Ψηφισμα Δημοτικου Συμβουλιου Δημου Βορειας Κυνουριας Σχετικα Με Τις Διωξεις Εκπαιδευτικων  Των Σχολειων Του Δημου Μας Και Του Προεδρου Του ΔημοτικουΜας Συμβουλιου

 

Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας καταδικάζει την ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Γκέσουρα Φώτιου, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά των Εκπαιδευτικών Σχολείων του Δήμου μας και συγκεκριμένα των Προϊσταμένων των 1/θ Νηπιαγωγείων Μελιγούς, Ρεντούλη Αναστασίας και  Κορακοβουνίου, Τετώρου Σταματίνας και του Διευθυντή του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυνουρίας, τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Ν. Αρκαδίας και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σίδερη Κων/νου.

 Ψηφισμα Δημοτικου Συμβουλιου Δημου Βορειας Κυνουριας Σχετικα Με Τις Διωξεις Εκπαιδευτικων  Των Σχολειων Του Δημου Μας Και Του Προεδρου Του Δημοτικου Μας Συμβουλιου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(Απόφαση με αριθμό 83/2012)

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου 2012,  αφού έλαβε υπόψη του:

-To έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυνουρίας σχετικά με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των Εκπαιδευτικών Σχολείων του Δήμου μας και συγκεκριμένα των Προϊσταμένων των 1/θ Νηπιαγωγείων Μελιγούς, Ρεντούλη Αναστασίας και  Κορακοβουνίου, Τετώρου Σταματίνας και του Διευθυντή του 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυνουρίας, τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΠΕ Ν. Αρκαδίας και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σίδερη Κων/νου, από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Γκέσουρα Φώτιο, γιατί, όπως ισχυρίζεται, οι δύο Νηπιαγωγοί παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22-2-2012 χωρίς να έχουν ζητήσει την άδειά του προφορική ή γραπτή και διότι και οι τρεις εκπαιδευτικοί άσκησαν κριτική κατά της προϊσταμένης αρχής με χρήση εκδήλως ανακριβών στοιχείων.

-Το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν ιδίαν αντίληψη επ’ αυτού, διότι όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

-Τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων.

-Ότι η αληθινή αιτία των άδικων και αστήρικτων αυτών διώξεων εις βάρος των τριών εκπαιδευτικών, είναι το γεγονός ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν συμφώνησαν με την πρόταση του κ Γκέσουρα για συγχώνευση–κατάργηση των Νηπιαγωγείων Κορακοβουνίου και Μελιγούς και εξέφρασαν την άποψή τους, που στήριξαν με επιχειρήματα, να μείνουν τα δύο Νηπιαγωγεία και τα άλλα Σχολεία του Δήμου μας ανοιχτά.

-Ότι η ενέργεια αυτή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας παραπέμπει σε πρακτικές διώξεων άλλων εποχών, που έχουν καταδικαστεί στην πράξη αλλά και στη συνείδηση τόσο των Ελλήνων εκπαιδευτικών όσο και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

-Ότι οι τρεις συνδημότες μας που διώκονται, είναι εκπαιδευτικοί με μακρά πορεία στην εκπαίδευση, έχοντας στο ενεργητικό τους πολύχρονη, αψεγάδιαστη και αναγνωρισμένη εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά, με ήθος και αξιοπρέπεια και αυτές οι διώξεις αποτελούν προσβολή τόσο για τους ίδιους όσο και για το σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

-Ότι οι παραπάνω εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δημοκρατικά κατοχυρωμένες διαδικασίες συλλογικού οργάνου, όπου νομίμως παρίσταντο αφού είχαν κληθεί ή προήδρευαν σ’ αυτό και όπου κατέθεσαν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους με βάση πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, του συμμετέχειν και του εκφράζεσθαι στα κοινά.

Αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ και καταδικάζει την ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Γκέσουρα Φώτιου, να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά των τριών εκπαιδευτικών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους και καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αρκαδίας  να σταματήσουν άμεσα κάθε διαδικασία δίωξης των εν λόγω εκπαιδευτικών.


Το ψήφισμα αυτό να κοινοποιηθεί στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αρκαδίας, στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυνουρίας και στη Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου

Κων/νος  Γ. Σίδερης

Διαβάστηκε 737 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια