Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 16:47

Την Κυριακή 29.4.2012 φορείς, σύλλογοι και ενεργοί πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν για να «λάμψει» ο Μουστός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Την Κυριακή 29.4.2012 φορείς, σύλλογοι και ενεργοί πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν για να «λάμψει» ο ΜουστόςΆστρος, 30/4/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Την Κυριακή 29.4.2012 φορείς, σύλλογοι και ενεργοί πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν για να «λάμψει» ο Μουστός! 

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια Lets Do ItGreece, μια πρωτοβουλία που στόχο είχε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα ούτως ώστε όλοι μαζί, να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και αξιόλογα οικοσυστήματα της χώρας μας.

Ο δύσκολος αυτός στόχος για την περίπτωση του Υγροτόπου Μουστού επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς ανέλαβαν δράση, τοπικές αρχές, σύλλογοι, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές, στο σύνολό τους ενεργοί πολίτες, ούτως ώστε να προστατεύσουν και να εξυγιάνουν τη σημαντική αυτή φυσική περιοχή. Ο Φορέας, εκτός από την ενεργή συμμετοχή του στη δράση με σύσσωμο το προσωπικό του, ανέλαβε και τον συντονισμό των εθελοντών και των φορέων που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό στην περιοχή του υγροτόπου, μοίρασε γάντια, σακούλες απορριμμάτων και νερά.

Η προσπάθεια των εθελοντών απέδωσε πλούσιους καρπούς, καθώς συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων όπως σακούλες, καπάκια, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, αποτσίγαρα και κομμάτια πλαστικού, ενώ δεν έλειψαν τα ογκώδη αντικείμενα. Συνολικά πάνω από εκατό (100) εθελοντές έδωσαν δυναμικό «παρόν» με τη συμβολή του προσωπικού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στον καθαρισμό να χαρακτηρίζεται καθοριστική και πολύτιμη. Με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων καθαρισμού επιτεύχθηκε ο στόχος της απομάκρυνσης από την περιοχή μεγάλου όγκου αδρανών υλικών, παλιών οικοσκευών και επίπλων, καθώς και δεκάδες παλιών ελαστικών αυτοκινήτων!

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει την προσπάθεια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της ενδυνάμωσης του θεσμού του εθελοντισμού. Με τον συνεχή προγραμματισμό παρόμοιων δράσεων, θα δίνει πάντα έμφαση στο θέμα της ανάδειξης της οικολογικής αξίας του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, προκειμένου να προωθήσει τη συμμετοχή των πολιτών, της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων στην προστασία τους.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Πανταζή Αικατερίνη

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web: www.fdparnonas.gr

Διαβάστηκε 885 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια