V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 12:12

"H Παναγιά των Βερβένων * 1926"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H Παναγιά ( 25/7/1926 - 25/7/2010 * 84 Χρόνια από τα εγκαίνια)

Το   πρώτο και λαμπρότερο έργο Της ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΒΕΡΒΕΝΩΝ

Φιλοπάτριδες και φίλεργοι νέοι Βερβενιώτες , από τους πρώτους μετανάστες στο Σικάγο των Η.Π.Α που ίδρυσαν την Αδελφότητα, με σκοπό τη βοήθεια προς τη φτωχή τους πατρίδα , το έτος 1906 αποφασίζουν και αρχίζουν να πραγματοποιούν το μεγάλο τους όνειρο. Έχουν πια τη θέληση αλλά και τη δυνατότητα στα χέρια τους για να προχωρήσουν στο στόχο τους. Το πρώτο τους έργο που προγραμματίζεται και αρχίζει να πραγματοποιείται είναι ο ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η γνωστή μας ΠΑΝΑΓΙΑ στα Βέρβενα.

Διάλεξαν μεταξύ πολλών το μεγαλοπρεπέστερο αλλά και το δαπανηρότερο σχέδιο για το ναό της, ίσως όχι από περηφάνια αλλά για εκδίκηση της φτώχεια της πρώτης τους ζωής. Διαπρεπής αρχιτέκτων σχεδίασε ένα ναό νεοβυζαντινού ρυθμού και έχανε τη μελέτη του έργου. Η μεγάλη ιστορία της Αδελφότητας αρχίζει. Τηνιακοί γλύπτες και πελεκητάδες δούλεψαν εκεί 20 χρόνια το Βερβενιώτικο μάρμαρο και από τα χέρια τους βγήκε ένα ΜΝΗΜΕΙΟ , ένας μοναδικός , θαυμάσιος ναός, το στολίδι και η περηφάνια τον χωριού μας. Το 1926 έγιναν τα εγκαίνια του μεγάλου αυτού ναού ο οποίος και παραδόθηκε στην πατρίδα.

( Σημείωση του Vervena.Net: Ευχαριστούμε θερμά τον πατριώτη Βερβενιώτη που μας είχε στείλει το υλικό γιά την ανάρτηση στον ιστότοπο των Βερβένων. Θεωρήσαμε ότι η δημοσίευση είναι επίκαιρη λόγω της επικείμενης γιορτής της Παναγίας.)

( Στο παρακάτω link "H Παναγιά των Βερβένων * 1926" αναπαραγωγής φωτογραφιών με κλικ πανω στην μικρογραφία επιλέγετε την φωτογραφία που θέλετε να δείτε και με κλικ πατώντας επάνω της ανοίγει παράθυρο με την φωτογραφία σε μεγέθυνση. Το παραδοσιακό τραγούδι που ακούγεται είναι το: "Μαρία λέν την Παναγιά", απαιτείται ο flash player plugin και να επιτραπούν τα αναδυόμενα παράθυρα)

Διαβάστηκε 1161 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.