V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 21:49

"Δρόμος Μαυρίκι-Βέρβενα" * Ανοικτή Επιστολή προς Δημοτικούς Αρχοντες * Νίκος Λαγός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποστολή Ν.Λαγός: "Δρόμος Βέρβενα-Μαυρίκι"

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ

 

Το έργο αυτό δημοπρατείται με μελέτη που έχει συντάξει η παραπάνω Υπηρεσία. Απο την Τεχνική περιγραφή του έργου προκύπτει ότι το έργο αφορά διαπλάτυνση οδού και κατασκευή τεχνικών έργων μόνο στο τμήμα από θέση  «Παλιόχωρα” έως Μαυρίκι.(3,37 km Περίπου )

Επειδή για το Δημοτικό μας διαμέρισμα στα άνω Βέρβενα ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας και μια φορά γίνεται θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία και προσοχή τουλάχιστον στα παρακάτω που φαίνεται να αγνοούνται –πάντα κατά την γνώμη μου -στο στάδιο αυτό.

1.Ένταξη στο έργο αυτό εργασιών που ανήκουν στο τμήμα Μαυρίκι –Βέρβενα. Απαιτούνται δύο ή τρία τεχνικά έργα (οχετοί)και κάποιες μικρές βελτιώσεις σε στροφές του δρόμου και σε ένα σημείο απαιτείται διόρθωση κλήσεων του δρόμου
2.Ένταξη στο έργο αυτό της διαπλάτυνσης υπάρχοντος δρόμου και ασφαλτόστρωση του στο τμήμα Γαρέα έως θέση Παλιόχωρα.(Θέση Αγία Κυριακή ) Πρόκειται για υφιστάμενο αγροτικό ο οποίος δεν λειτουργεί σήμερα . .Η αλλαγή στο σημείο αυτό του δρόμου θα λειτουργήσει πάρα πολύ θετικά γιατί θα μειώσει την απόσταση (1km περίπου )και θα αποφύγει τις υπάρχουσες στροφές. Οι πιο παλιοί θυμούνται πολύ καλά αυτό τον δρόμο από τον οποίο και πηγαίνανε .

Θεωρώ ότι στις σημερινές συνθήκες –που έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα σε σχέση και με το αυτοκίνητο (κυβισμός ,μεγαλύτερες από το παρελθόν κλήσεις κ.τ.λ.)-και στην εργολαβία που θα γίνει στις 20.9.2011 μπορούν να ενταχθούν όποιες βελτιώσεις κριθούν απαραίτητες.(καλό θα είναι να κατατεθούν οι όποιες προτάσεις υπάρχουν για την βελτίωση του δρόμου τώρα και όχι κατόπιν εορτής )

Το έργο αυτό επειδή δεν αφορά μόνο το Δ.Δ.Βερβένων αλλά και τα αρκετά Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός σε επίπεδο εμπλεκομένων Δήμων
Ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας (από το νέο του πόστο )και ο σημερινός Δήμαρχος Τρίπολης θα πρέπει να γνωρίζουν καλά και με λεπτομέρεια την κατάσταση του δρόμου.
Στις 20 Σεπτεμβρίου –σε λίγες δηλαδή ημέρες δημοπρατείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (αρμόδια Υπηρεσία η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας –Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων)το έργο με τίτλο   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΡΕΑ ΜΑΥΡΙΚΙ ΑΝΩ ΒΕΡΒΕΝΑ  και προυπολογισμό 1.550.000,00 Ευρώ με υπάρχουσα πίστωση 850.000,00 ευρώ
 

Εάν και οι δικοί μας Δημοτικοί άρχοντες έχουν όρεξη ας ασχοληθούν με το θέμα και ας μην αφήσουν την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Χρόνος έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει.

 

8.9.2011
Ν.Λ.
Διαβάστηκε 2035 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.