V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 13:35

"Παραλία Μπαταρόλα ή Παραλία Βερβένων" * Επιστολή σε Δήμαρχο και Απάντηση από Πρόεδρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, χαίρετε.

 Σας καθιστώ γνωστό ότι εδώ και αρκετόν καιρό έχουν τοποθετηθεί πινακίδες στην πασίγνωστη για τους κατοίκους της περιοχής μου , και όχι μόνο, παραλία ΜΠΑΤΑΡΟΛΑ.

Οι νέες όμως πινακίδες μετονομάζουν την πασίγνωστη ,επαναλαμβάνω ,παραλία ΜΠΑΤΑΡΟΛΑ σε <<ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΕΡΒΕΝΩΝ >>.

 Γνωρίζοντας ότι, κατά τον ισχύοντα ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (Μέρος Α’, Κεφ.Α’ άρθρο 8), η ονομασία και μετονομασία οικισμών ,συνοικισμών, οδών και πλατειών αποτελεί αρμοδιότητα των ΟΤΑ και μόνο με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος προχωρεί στην υλοποίηση των παραπάνω διατάξεων ,απορώ και ρωτώ: Η αλλαγή του ονόματος από ΜΠΑΤΑΡΟΛΑ σε ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΕΡΒΕΝΩΝ (υψόμετρο 1300μ.) έγινε από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας; 

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τηρήθηκαν οι προαναφερθείσες διατάξεις;

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ ,αποτελεί χρέος του Δήμου να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα αφαιρώντας τις αυθαίρετες πινακίδες.  

 Άστρος  3-4-2011

 Με τιμή

Στ.Παπαντώνης 

Παραλία Κάτω Βέρβένων σύμφωνα με παλαιότερο νόμο: "νόμο 4033/1929 της εφημερίδα της κυβερνήσεως"

Σημείωση: ( Η επιστολή μας κοινοποιήθηκε από τον Πρόεδρο Βερβένων όπου και μας εστειλε και την εξής απάντηση γιά ανάρτηση: )

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αστρος 15/04/2011 Νίκος Καρκούλης Πρόεδρος  Βερβένων

 

Κύριε  Παπαντώνη 

Με αφορμή της επιστολής σας για  τις αυθαίρετες κατά την γνώμη σας πινακίδες στην παραλία του δήμου μας με την ονομασία ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΕΡΒΕΝΩΝ θα ήθελα να σας απαντήσω τα εξής .

Ειλικρινά δεν περίμενα από έναν άνθρωπο πού αρκετά χρόνια έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα έχοντας τιμητική θέση αντιδημάρχου , γιατί άφησε ένα σοβαρό κατά την γνώμη του θέμα άλυτο και αφού πέρασαν μερικές τετραετίες μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλους.

  (  οι  πινακίδες είναι από το 1995).

Για να σας αποκαταστήσω όμως την ιστορική πραγματικότητα και να μην απορείτε σας παραπέμπω στο νόμο 4033/1929 της εφημερίδα της κυβερνήσεως που αναφέρει ότι το πρώην  Τημένιον  και το Ξηροπήγαδο προσαρτώνται στην κοινότητα Βερβένων.

Σας αναφέρω κατά λέξη το νόμο.

        * Εις την κοινότητα Βερβαίνων της επαρχίας Κυνουρίας

προσαρτώνται και τα χωρία Ξηροπήγαδον και Τημένιον μετά

της κτηματικής περιφερείας αυτών ως αποτελούντα την χει-

μερινήν   κατοικίαν  των κατοίκων Βερβαίνων. Συναπαρτίζουσι

δε μετ’ αυτής μιαν και την αυτήν κοινότητα.*

 

Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω αν τα κίνητρα της επιστολής δεν έχουν σκοπιμότητα ή υποκινούνται από κάποιους άλλους   , να  αφήσετε τις πινακίδες ήσυχες,   και αν θέλετε να μας δώσετε συμβουλές που θα έχουν σχέση με την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου μας , στον οποίον έχετε και εσείς μεγάλη  ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκετε, θα είναι καλοδεχούμενες γιατί αυτά που μας γράφετε τουλάχιστον δεν  ωφελούν.

Αστρος 15/04/2011

Νίκος Καρκούλης

Πρόεδρος  Βερβένων

 

 

Διαβάστηκε 1151 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.