V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 19:40

"Ο Εφιππος Θ.Κολοκοτρώνης στον Μεγάλο Βράχο - Με μιά άλλη ματιά!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Ο Γέρος του Μωριά" - Αγαλμα στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στην Κω, επί την συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και 31ης Μαρτίου, 250μ από την κεντρική πλατεία.  Προσφορά του Συλλόγου Πελλοπονησίων στον Δημο της Κω ( Δημαρχία Γ.Κυρίτση 25/3/2010 Αποκαλυπτήρια)

Με αφορμή το άρθρο του συμπατριώτη μας Γ.Καπράνου, συνάδελφου εκπαιδευτικού, δόθηκε το έναυσμα γιά να καταθέσουμε και εμείς μιά εναλλακτική πρόταση τουριστικής αξιοποίησης της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Προτείνουμε εναλλακτικά την τοποθέτηση του Αγάλματος του 'Εφιππου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πάνω στο βράχο.

Η πρόταση μας ενισχύεται και προέρχεται από το γεγονός της ύπαρξης ήδη του εκμαγείου - καλουπιού σε εργαστήρι γλύπτη της Αθήνας!

Το συγκεκριμένο "καλούπι" είναι σύγχρονης κατασκευής και αρκεί η χήτευση του αγάλματος ώστε να υλοποιηθεί η πρώτη φάση της πρότασης!

Το επόμενο στάδιο είναι η κατασκευή του βάθρου που θα φιλοξενήσει το άγαλμα.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα να γίνουν όπως : διάνοιξη οδού - μονοπατιού και δρόμου πρόσβασης που μπορεί να ενταχθεί σε υπάρχουσες ίσως δράσεις ή μελέτες συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα Βέρβενα κ.λ.π

Τα πλεονεκτήματα της πρότασης αυτής είναι:

α) η ταχύτητα στην υλοποίηση. Ο χρόνος υλοποίησης είναι ο χρόνος που διαρκεί η χύτευση και η τελική επεξεργασία - φινίρισμα - του αγάλματος,
και μπορούν ταυτόχρονα και προχωρούν και η κατασκευή του βάθρου, δρόμων κ.λ.π.

β) το κόστος της πρότασης. Το κόστος δεν απαιτεί ιδιαίτερους προύπολογισμούς - μπορεί να καλυφθεί από συνεισφορές πατριώτών και συλλόγων Αρκάδων -  και θα έχει άμεση απόσβεση από την επισκεψιμότητα των επισκεπτών λόγω της άμεσης υλοποίησης!

γ) Η μοναδικότητα της αγάλματος, καθ'ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο στον ηπειρωτικό χώρο, αρα δεν τίθεται θέμα "να δούμε μιά από τα ίδια" από επισκέπτες της Τρίπολης.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι είμαστε στην διάθεση των ενδιαφέρομένων και του προεδρείου των Βερβένων, γιά την προσκόμιση περαιτέρων στοιχείων όσον αφορά το εκμαγείο! 

Στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης των αξιών, προτάσεις σαν αυτή όπως και του αγαπητού Γ.Καπράνου καθώς και προγενέστερες όπως του Γ.Τακλή γιά την Ανάβρα, καθώς και όσων ενδιαφέρονται γιά το χωριό μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελέσουν εναρκτήρια λακτήσματα προβληματισμού και δραστηριοποίησης μας, πριν οι ξενόφερτοι χείμαροι της πολιτιστικής, κοινωνικής και ηθικής αλλοτρίωσης  και εξαθλίωσης μας κατακλύσουν σαν νέο τσουνάμι που ξεσπά "κεραυνώ εν αιθρία"!

Ο λαός μας δεν αντέχει και δεν "εμπιστεύεται" ούτε χρονοβορές ούτε κοστοβόρες προτάσεις περιμένοντας πότε "ΘΑ" γίνουν έργα "γιά αυτόν" και ειδικά αν είναι χωρίς αυτόν και εαυτόν ! Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς αλλά η πορεία μας σαν κράτος έρχεται ειδικά αυτές τις ημέρες να μας διαψεύσει περίτρανα! 

Μ'εκτίμηση

Δ.Καραματζιάνης

Καθηγητής Φυσικής-Χημείας-Πληροφορικής

Διαβάστηκε 1302 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.