V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 01:40

"Προτομή του Γέρου του Μοριά στο Μεγάλο Βράχο" * Γ.Καπράνος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

(ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ)

του Γιώργου Καπράνου

Πρόταση: ΠΡΟΤΟΜΗ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ


Με αφορμή την φωτογραφία του φίλου μου και πατριώτη Τάσου Κριτικού ,μου γεννήθηκε η ιδέα  κατάθεσης μιας πρότασης που αφορά τον πολιτισμό, αλλά  έχει και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Μορφές των Αμερικανών Προέδρων στο βουνό RUSHMORE  της Ν. Ντακότα
(Γλυπτό στο  βουνό RUSHMORE της Ν. Ντακότα)
 

Η  Βέρβενα  Αρκαδίας , όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι χτισμένη σε 1160 μ. υψόμετρο και κάτω από το βουνό «Μεγάλος Βράχος». Το βουνό αυτό είναι σημείο αναφοράς για μας τους ντόπιους ,αλλά μπορεί να γίνει σημείο  Αρκαδικής ή και Ελληνικής  πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αναφοράς ,εάν υλοποιήσουμε  την παρακάτω πρόταση .

«Κατασκευή της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ή Γέρου του Μοριά πάνω στο βράχο» .(όπως οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο βουνό  RUSHMORE  της Ν. Ντακότα.)

Θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους καλλιτεχνική προσπάθεια στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό να συσταθεί ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα  το οποίο θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρηματικά ποσά από προσφορές Αρκάδων ντόπιων, ομογενών και ξένων.

Η κατασκευή αυτή δεν θα είναι απλά ένα έργο ιστορικού χαρακτήρα μόνο, αλλά έργο τουριστικής ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης του χωριού μας. Στον τελικό σχεδιασμό θα υπάρχουν και δευτερεύοντα έργα όπως:

  • ειδικές οδικές προσβάσεις,
  • χώροι στάθμευσης,
  • συνεδριακό κέντρο  και
  • χώροι εκπαίδευσης και επιμόρφωσης γύρο από την προσωπικότητα του αγωνιστή ,αλλά και ολόκληρης της ιστορικής περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Είναι δύσκολο έργο και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Η προτομή να έχει μεγάλες διαστάσεις (ύψος 50-60 μέτρα και πλάτος 30-40 μέτρα ή τόσα όσα το πέτρωμα επιτρέπει). Είναι θέμα των ειδικών αυτό. Ο βράχος θα λαξευτεί από  εκπαιδευμένους γλύπτες που με σύγχρονες γνώσεις εκπόνησης ειδικών καλλιτεχνικών αρχιτεκτονικών προγραμμάτων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα προχωρούν στην ολοκλήρωσή του. Το έργο  είναι μεγαλόπνοο και θα χρειαστούν δεκάδες εργάτες ως τεχνική υποστήριξη των γλυπτών, αλλά και αρκετά χρήματα.

 

Θέλει ρίσκο. Όμως  μην ξεχνάμε , πως το ρίσκο δεν έχει σχέση με αυτά που χάνεις ,αλλά με αυτά που κερδίζεις. Το καλλιτεχνικό αυτό αριστούργημα θα είναι ορατό από την πεδιάδα της Τεγέας και κυρίως από την Τριπολιτσά που τον θεωρεί δικό της τέκνο.

 

Βέρβενα

 2  Μαρτίου 2011

 

Διαβάστηκε 1713 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.