V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 23:05

"Κληροδότημα Γκαύρου - Νέες Εξελίξεις" * Επιστολή Ν.Λαγού

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Προς  ΒΕΡΒΕΝΑ  ΝΕΤ .  15/2/2011Το Δημοτικό Σχολείο των Βερβένων  στο Αστρος * Δωρεά της Αδελφότητας Βερβένων Αμερικής 1930
Παρακαλώ  για την δημοσίευση

ΘΕΜΑ     ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΓΚΑΥΡΟΥ


Σχετικά με το Κληροδότημα Γκαύρου ,θα πρέπει να μάθουν οι εμπλεκόμενοι τουλάχιστον -ή όσοι ενδιαφέρονται -ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη στην πορεία της αποστολής του χρηματικού ποσού  που υπάρχει διαθέσιμο σήμερα στην Αμερικάνικη  Τράπεζα.
Από τη γνώση που έχω αν δεν υπάρξει άλλη εμπλοκή σε ένα μήνα -από σήμερα -θα τακτοποιηθεί το θέμα με κατάθεση σε λογαριασμό Ελληνικής Τράπεζας που ήδη έχει επιλέξει η Νομαρχία Αρκαδίας.
Επειδή διαβλέπω ότι με το αίσιο της υπόθεσης –τουλάχιστον όσον αφορά την αρχική εκταμίευση –θα αρχίσουν να στέλνουν διάφορα «Κατόπιν ενεργειών μου»  κυρίως πολιτικά πρόσωπα που από σεμνότητα θα τα ανακοινώνουμε σε κάθε μαζική εκδήλωση (κυρίως οι εκπρόσωποι των συλλόγων και της τοπικής Δημοτικής Αρχής) καλό θα είναι να προστατεύσουμε την μνήμη του ανδρός αυτού που άφησε την περιουσία του για κοινωφελή σκοπό και να ασχοληθούμε σοβαρά με το τι θα γίνει   από δω και μετά.
Έχει χαθεί πράγματι αρκετός καιρός. Δεν έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί  από αυτούς που είχαν την αρμοδιότητα να το κάνουν .Αυτό που τώρα προέχει είναι η δρομολόγηση  των  διαδικασιών για την πραγμάτωση των στόχων .
Τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι γνωστά .Υπάρχει μια διαθήκη .Προς εκπλήρωση του σκοπού της διαθήκης  αποφασίστηκε να γίνει στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στο  Άστρος  σχολικό κτίριο και  για το σκοπό αυτό έχουν ζητηθεί και τα χρήματα. Εάν τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει  θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν διαδικασίες για την ανέγερση του .Και επειδή αυτά είναι χρονοβόρα θα πρέπει ήδη να ξεκινήσουμε .
Σε αυτή τη χρονική περίοδο πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται  γύρω από το κληροδότημα και κυρίως για το τι έπρεπε να έχει γίνει (στα 20ή στα 40 χρόνια της διαθήκης)και για το τι θα γίνει .θεωρώ  ότι η διατύπωση απόψεων για το κληροδότημα θα βοηθήσει στην  καλύτερη έκβαση του θέματος. Οι απόψεις που έχει εκφράσει ο κος  Τάσος Κρητικός  θεωρώ ότι θα πρέπει να συζητηθούν .Καλό θα είναι να δημοσιοποιηθούν και οι απόψεις των φορέων του χωριού (σύλλογοι κ.τ.λ.) καθώς και οι Υπηρεσιακές απόψεις της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας  σε σχέση πάντα με τον προ των πυλών Καλλικράτη στα σχολεία.
Οι αρμόδιοι (κυρίως του Σχολείου ,αλλά και του Δήμου ) ας πάρουν το θέμα λίγο στα ζεστά
 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Ι. Λαγός(15.2.2011)

Διαβάστηκε 1359 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.