V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 01:00

Δραστηριότητα Φορέων του χωριού (13/8/2010)

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  (20 Αυγούστου 2010 10:28 μ.μ.)

Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στα Βέρβενα έγινε την Παρασκευή 13.8.2010 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων του χωριού. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Μορφωτικό Σύλλογο. Παραβρέθηκαν μέλη συμβουλίων και απλά μέλη των συλλόγων Μορφωτικού ,Αθλητικού , συλλόγου Ομόνοιας κ.α.

Θέμα της συνάντησης η κατάσταση του Δημοτικού  σχολείου στα Βέρβενα  και οι τρόποι στο να βρεθούν λύσεις άμεσα ώστε να μπορέσουμε να επισκευάσουμε τουλάχιστον τη στέγη του σχολείου που από ότι φαίνεται έχει σοβαρό πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της.
Κάθε Συγκέντρωση –συνάντηση έχει πάντα κάτι να προσφέρει .Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είχε να προσφέρει κάτι. Δεν είναι και της στιγμής μάλιστα να ασχοληθούμε και με θέματα διαδικαστικά που δυστυχώς δεν τα έχουμε λύσει εάν και θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα λυμένα.
Από ότι φάνηκε λεφτά δεν υπάρχουν για να διατεθούν. Ο Δήμος μας αγνοεί και θα έλεγα και με φτηνές δικαιολογίες προσπαθεί να μας αποδείξει ότι δεν έχει δυνατότητα για να διαθέσει χρήματα για ένα σχολείο το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ παράλληλα άλλα σχολεία του ίδιου δήμου έχουν επιχορηγηθεί με διάφορα ποσά και από διάφορους φορείς ΟΣΚ. ,Δήμος κ.τ.λ.  Η Νομαρχία προτιμά να κάνει πανηγύρια με γυρολόγους διάφορους σκορπώντας χρήματα σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση ή και εάν υπάρχει είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας . Άποψη μου είναι ότι κάτι θα πρέπει να κάνουμε με κάποιο τρόπο που δεν είναι και πολύ δύσκολος για όλους μας ,αλλά μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τους «άρχοντες» δημοτικούς, Νομαρχιακούς κ.τ.λ. (Παραιτήσεις Συμβουλίων ,ομαδικές σταυροδοσίες σε ερχόμενες εκλογές ,αποχή ή απειλή προς όλα αυτά κ.α.)


Γυρνώντας στην συγκέντρωση και σε πρακτικά θέματα που θα πρέπει να γίνουν αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή επισκευή στη στέγη του σχολείου για λόγους προστασίας και στην συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά για το τι πρέπει να γίνει το σχολείο ,πως το φανταζόμαστε τι δράσεις πρέπει να εξυπηρετεί αυτό. Τα έξοδα θεωρήθηκε καλύτερο να καλυφθούν από τους συλλόγους και όποιος θέλει μπορεί να τα καταθέσει στο σύλλογο (δωρεά).Υπήρξε προσφορά εργασίας από μαστόρους του χωριού και θα πρέπει να ανακοινωθούν και όσοι θα προσφέρουν στο τέλος την οποιαδήποτε εργασία. Και επειδή όλοι μας μπορεί να λέμε και να λέμε γιατί αυτό δεν έχει κόστος ,καλό θα είναι να κάνουμε και πράξη αυτό που λέμε. Τελευταία έχω την εντύπωση ότι πολλά λέμε και λίγα έως καθόλου δεν κάνουμε .


Το Τοπικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο .Ενημέρωση δεν υπάρχει προς τους δημότες ,συγκεντρώσεις δεν έχουν γίνει .Οι σύλλογοι επίσης Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνονται μια δύο φορές το χρόνο ανοιχτές συγκεντρώσεις για να ακούγονται οι γνώμες όλων. Πιο παλιά γίνονταν πιο τακτικά.


Τελειώνοντας θέλω να κάνω και κάποιες  προτάσεις .
1.Να γίνονται ανακοινώσεις από τους συλλόγους προς τα ΜΜΕ
2.Να γίνει ανακοίνωση με τα οικονομικά στοιχεία των πανηγυριών .
   Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει όλους τους φορείς (συλλόγους ,εκκλησία κ.τ.λ.) και όσους νιώθουν την ανάγκη για δημοσιοποίηση στοιχείων.
3.Να γίνει προσπάθεια για δημιουργία Ιστοσελίδας , και δίκτυο επικοινωνίας των ενδιαφερομένων συλλόγων και μελών όπως προτάθηκε από τον Γιώργο Καπράνο στη συγκέντρωση.       
4.Να ασχοληθούμε λίγο με το κληροδότημα Γκαύρου.


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Ιωάν. Λαγός

Διαβάστηκε 808 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.