V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 22:29

"Μέρος 4ο & Τελευταίο: Απόφαση αποδοχής από ΥΠΕΠΘ" * Αρχείο Vervena.Net

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

(Σύνδεση με προηγούμενο..)

 

Από το έτος 1983 όταν άρχισε να κινείται το θέμα του Κληροδοτήματος Ιωάννη Γκαύρου κατόπιν εντολής του αρμόδιου Δικαστηρίου της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και μέχρι το έτος 2007 λάμβανε χώρα ανταλλαγή απόψεων και εγγράφων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

 Οι φορείς που εμπλέκονται είναι:

1) Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτήματος Ιωάννη Γκαύρου - Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βερβένων

2) Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,

3) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας,

4) ΥΠ.Ε.Π.Θ.,

5) ΥΠ.ΟΙ.Ο,

6)ΥΠ.ΕΞ.,

7)Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Λος Αντζελες, και

8) αμερικανική Τράπεζα Wells Fargo Bank  N.A

 Στην ουσία είχαμε ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων και ερωτημάτων δηλαδή, αν η αμερικανική Τράπεζα Wells Fargo Bank  N.A. έχει επικοινωνία με την όντως αρμόδια διαχειριστική αρχή (σχολική επιτροπή), τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ποιος ο φορέας εκτέλεσης έργου κλπ.

"Μέρος 2ο: Ιστορικό Κληροδότηματος Γκαύρου – Απόφαση για τον Φορέα Εκτέλεσης!"

 To 2008, το ΥΠ.Ε.Π.Θ*. έστειλε έγγραφο 51165/Η/18-4-2008 στο ΥΠ.ΟΙ.Ο, όπου προκύπτει ότι α) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και ηΠεριφεριακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου συμφωνούν με την ανέγερση του εν λόγω σχολείου, β) ότι το χρηματικό ποσό του 1.000.000 $ θα πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό υπό τον τίτλο «Κληρονομία Ιωάννη Γκαύρου, για την εκπλήρωση ειδικού κοινωφελούς σκοπού».

Με το από 3-7-2008 τηλεαντιγράφημα του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Λος Αντζελες γνωστοποίησε τα συμπληρωματικά στοιχεία (προϋπολογισμός έργου, αρχικό ή οριστικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, προσφορές μηχανικών, δέσμευση του φορέα του έργου ότι ενδεχόμενο πλεόνασμα θα δοθεί για προμήθεια εποπτικού υλικού) η αποστολή των οποίων ήταν απαραίτητη για την αποδέσμευση του ποσού του κληροδοτήματος.

Με έγγραφό του το ΥΠ.Ε.Π.Θ*., ζήτησε τα ανωτέρω από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ο οποίος με το από 8-10-2008 έγγραφό του απέστειλε α) τεχνική έκθεση και προϋπολογισμό έργου, β) αρχιτεκτονικό σχέδιο γ) δύο προσφορές μηχανικών.

Εν συνεχεία επειδή υπήρξαν διαφορετικές απόψεις για το ποιος ο φορέας υλοποίησης του έργου και τελικός αποδέκτης και διαχειριστής ετέθη το θέμα στην νομική υπηρεσία, η οποία απεφάνθη με την υπ’ αριθ. 74/9-3-2009 (Τμήμα Δ΄) γνωμοδότηση, ότι η  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας είναι φορέας εκτέλεσης του εν λόγω έργου, και ως εκ τούτου είναι και ο τελικός αποδέκτης και διαχειριστής της περιουσίας του Ι. Γκαύρου.

"Μέρος 3ο: Αποδέκτης Περουσιακών Στοιχείων  Κληροδότηματος Γκαύρου – Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου Καλιφόρνιας."

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας ως φορέας εκτέλεσης του εν λόγω έργου, και  τελικός αποδέκτης και διαχειριστής της περιουσίας του Ι. Γκαύρου, άνοιξε ειδικό λογαριασμό για τον σκοπό αυτό.

Εν τω μεταξύ όλος ο φάκελος είχε διαβιβαστεί στη Δ/νση Κληροδοτημάτων του ΥΠΟΙΟ και από εκεί στο ΥΠ.ΕΞ.  Β6 Δ/νση από όπου προωθήθηκε, αφού πρώτα μεταφράστηκε, μέσω του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Λος Αντζελες στην αμερικανική Τράπεζα Wells Fargo Bank  N.A. για τα περαιτέρω.

Στο από 26-8-2009 e-mail που απεστάλη από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Λος Αντζελες εκφράζεται η εκτίμηση ότι η όλη διαδικασία (απόφαση Δικαστηρίου και εκταμίευση και μεταφορά των χρημάτων στο λογαριασμό) θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2009.

Τελικά το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Καλιφόρνια ενέκρινε την αίτηση που κατατέθηκε στις 17-12-2009 και απεφάνθη τα περιουσιακά στοιχεία του Καταπιστεύματος του Ι. Γκαύρου θα διανεμηθούν στο ΥΠ.Ε.Π.Θ.

( τελευταίο μέρος)

Επειδή, η υπ’ αριθ. 74/9-3-2009 (Τμήμα Δ΄) γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Κράτους όριζε ως φορέα εκτέλεσης του εν λόγω έργου και  τελικό αποδέκτη και διαχειριστή της περιουσίας του Ι. Γκαύρου την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, υπήρξε αρχικά η σκέψη να αποσταλεί εκ νέου στην αμερικανική Τράπεζα Wells Fargo Bank  N.A. και να επανυποβληθεί αίτημα στο Αμερικανικό Δικαστήριο  εμμένοντας στην γνωμοδότηση, αλλά κατόπιν έγκαιρης παρεμβάσεως του πρώην Υφυπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος αποφασίστηκε η αποδοχή από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. ώστε τα χρήματα να έλθουν στην Ελλάδα και εν συνεχεία να διατεθούν για το σκοπό που προορίζονται κατ’ εφαρμογή της ως άνω γνωμοδοτήσεως.

Διαβάστηκε 1253 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.