V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 08:27

Ταινία-Ντοκιμαντέρ γιά την Αρκαδία * του Ν.Βασιλόπουλου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

 Σας χαιρετώ και σας εύχομαι παντοτινή υγεία. Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι έχω δημιουργήσει ταινία-ντοκιμαντέρ για τη φιλτάτη μας ΑΡΚΑΔΙΑ. Κατέγραψα στο μέτρο της συμπύκνωσης των εικόνων διάρκειας 78΄ όσα αξιόλογα και σπουδαία συνάντησα στην περιήγησή μου. Ξεκίνησα παρατηρώντας τη γεωγραφία του χώρου, από τα δαντελωτά ακρογιάλια ως τα υπέροχα οροπέδια και τα επιβλητικά βουνά που τα περιβάλλουν, καθώς και τις ατελείωτες πηγές, τους χειμάρρους και τα ποτάμια που αρμονικά δένουν και δείχνουν ίσως την ευμορφότερη ελληνική γη. Αρχίζοντας από τα χνάρια του Παυσανία, φρόντισα να αναδείξω -με την τέχνη της εικόνας και του ήχου- την ιστορία των Αρκάδων από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τους σημερινούς, προβάλλοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα αλλά και τις κύριες ανθρώπινες μορφές που πρωταγωνίστησαν σε αυτά. Τέλος, προσπάθησα στο μέτρο των δυνατοτήτων του χρόνου να φανερώσω στους Έλληνες και κυρίως στους Αρκάδες της Διασποράς τη συμβολή της ΑΡΚΑΔΙΑΣ στη διαμόρφωση του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού. Φωτογράφισα τους πανέμορφους γραφικούς οικισμούς που σκαρφαλώνουν στα αρκαδικά βουνά και τους γλυκύτατους κατοίκους τους με τις πολυποίκιλες παραγωγικές τους δραστηριότητες, καθώς και τα μουσικά τους βιώματα, τις θρησκευτικές τους παραδόσεις αλλά και πλήθος άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους. Κλείνοντας απευθύνομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του πατριωτικού σας συλλόγου, προτείνοντας να δώσετε στα μέλη σας για το νέο έτος την ταινία-ντοκιμαντέρ για την ΑΡΚΑΔΙΑ έναντι συμβολικού αντιτίμου. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ( τα στοιχεία είναι στην διάθεση από τα Vervena.Net). 

Δική μου πεποίθηση είναι πως η ταινία - ντοκιμαντέρ θα φανεί χρήσιμη και απολαυστική σε κάθε Αρκαδική οικογένεια. Ιδιαίτερα όμως ωφέλιμη και διδακτική για τους νέους Αρκάδες, ώστε να νιώθουν περήφανοι για την καταγωγή και τους προγόνους τους.

 

Σας χαιρετώ προσδοκώντας στα πατριωτικά σας αισθήματα για το καλό της ΑΡΚΑΔΙΑΣ μας.

 

                                                                                    30 Νοεμβρίου 2010

                                                                                    Με τιμή,

Νίκος Βασιλόπουλος

Σκηνοθέτης-Παραγωγός

Από το χωριό Χειράδες της Αρκαδίας

 

Διαβάστηκε 1147 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.