V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 16:20

ΟΧΙ στην Υποβάθμιση του σχολείου της Μελιγούς!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

 

----- Original Message -----

From: ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑ  ( διαγράφηκε τοemail για λόγους απορρήτου)
To: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Sent: Friday, October 01, 2010 1:34 PM
Subject: koinopoiish
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ                                                                            ΜΕΛΙΓΟΥ         27-9-2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                     

ΜΕΛΙΓΟΥΣ                                                                                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τ.Κ. 22001                                                                                 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αρ. Πρωτ. 57                                                                       Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ

                                                                                              ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

                                                                                           2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ

                                                                                               ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                                                                                            3.  2ο ΓΡΑΦΕΙΟ Α/ΘΜΙΑΣ

                                                                                              ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΣΤΡΟΥΣ

 

Αγαπητοί Κύριοι,  

       Σας γράφουμε αυτήν την επιστολή με αφορμή την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης για την άμεση βοήθεια και στήριξή σας .

        Είναι γεγονός πως τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα αφού από το Σεπτέμβριο του 2010 το Σχολείο λειτουργεί ως τριθέσιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας δάσκαλος αντιστοιχεί σε δυο τάξεις , παύει να υπάρχει διευθυντής αφού το σχολείο λειτουργεί με προϊστάμενο, καθώς επίσης δραστηριότητες όπως Αγγλικά, Γυμναστική, Μουσική αποτελούν παρελθόν. Κατά συνέπεια ίσως να είναι μια απαιτητική και επίμονη διαδικασία για όλους μας , παρόλα αυτά ελπίζουμε πως για άλλη μια φόρα θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, όπως τόσα χρόνια προσπαθεί και στέκει το Σχολείο μας .

       Αναδύεται όμως το εξής ερώτημα : «Μπορούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά δραστηριότητες όπως είναι τα Αγγλικά , η Μουσική , η Γυμναστική;» . Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχολεία που δεν ταλαιπωρούνται από το φαινόμενο της συνδιδασκαλίας και απέχουν ελάχιστα μέτρα από τη Μελιγού οι ειδικότητες αυτές θεωρούνται βέβαιες όπως επίσης και η δεύτερη ξένη γλώσσα .Επιπλέον οφείλουμε να επισημάνουμε πως ακόμα και εμείς οι ίδιοι ανησυχούμε πως ίσως υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο κύμα φυγής , από το ήδη υπάρχων, προς άλλα μεγαλύτερα σε αριθμό μαθητών σχολεία.

      Όπως ήδη μπορεί να γνωρίζετε από παλαιότερες  επισημάνσεις του συλλόγου μας ένας μεγάλος αριθμός μαθητών τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον έχει εγκαταλείψει το σχολείο μας , με προορισμό άλλα σχολεία ,  που αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον «αργό θάνατο» του δικού μας Σχολείου. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι μετεγγραφές δεν γίνονταν πάντα με τη νόμιμη οδό. Γι αυτόν τον λόγο, ίσως να είναι υποχρεωτική η άμεση παρέμβαση όλων των φορέων εκπαίδευσης έτσι ώστε να εξετάζονται όλα τα στοιχεία προκειμένου να γίνονται νόμιμες μετεγγραφές μαθητών. Ίσως είναι μία λύση ώστε να μην έχουμε απώλειες .

        Το πρόβλημα που γεννάται σε περίπτωση που το Σχολείο μας κλείσει τα επόμενα χρόνια είναι αρκετά σοβαρό. Για παράδειγμα, το παιδί που φοιτά φέτος στην Γ ‘ δημοτικού και λόγω συνδιδασκαλίας διδάσκεται τα μαθήματα της Δ ‘ δημοτικού, ποιας τάξης τα μαθήματα θα παρακολουθήσει στο σχολείο που θα αναγκαστεί να μεταφερθεί;  Ποιο είναι αυτό το σχολικό κτίριο που μπορεί να δεχτεί 35 επιπλέον μαθητές χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στέγασης ;  Ποια θα είναι η ψυχολογία των παιδιών αυτών που θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα μεγαλύτερο, αφιλόξενο κάποιες φορές και ξένο περιβάλλον μακριά από το σπίτι τους ; Και επιπλέον ποιος θα είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά αυτών των παιδιών από και προς το άλλο σχολείο με ασφάλεια;

        Δεν πρέπει επίσης να αγνοούμε το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει και την περιοχή μας , αφού οι γεννήσεις ακολουθούν φθίνουσα πορεία και αυτός είναι ένας ακόμα κύριος λόγος της υποβάθμισης. Ίσως μια λύση που μπορούμε να προτείνουμε ως σύλλογος στο υπάρχων πρόβλημα θα ήταν η συνένωση με το επίσης υποβαθμισμένο Δημοτικό Σχολείο Δολιανών μιας και το Σχολείο μας έχει την υποδομή να στεγάσει 6θέσιο σχολείο. Μια άλλη λύση , χωρίς να θέλουμε να καταχραστούμε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες άλλων, θα ήταν τα παιδιά από το χωριό των Κουτρούφων που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων να στεγαστούν στο δικό μας .

          Όπως προαναφέραμε δεν προσπαθούμε να κάνουμε υποδείξεις ούτε να εισβάλλουμε άναρχα στις αρμοδιότητες σας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε συνοδοιπόρους – συμμάχους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν άλλο Σεπτέμβρη, ΟΧΙ σαν όλους τους άλλους .Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς δίνει με τη σειρά του το δικό του αγώνα ώστε να λειτουργεί και να συνεχίσει να λειτουργεί  το Σχολείο. Άλλωστε χωριό χωρίς σχολείο είναι χωριό χωρίς ΖΩΗ, χωρίς παιδικές φωνές , χωρίς χαμόγελα, χωρίς αισιοδοξία, χωρίς μέλλον…

        Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε όλοι μας πως όταν διαβάσετε  αυτή την επιστολή θα εξετάσετε το θέμα όχι μόνο από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού αλλά και του γονέα και θα σταθείτε αρωγοί στις προσπάθειες μας ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Και αν υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε τις ειδικότητες που προαναφέραμε θα ήταν ευχής έργον.

Παρακαλούνται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να λάβουν υπόψη τους αυτό το μείζων πρόβλημα και να συμβάλλουν όσο και όπως μπορούν ώστε να βρεθεί μια λύση που θα φέρει τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών μας .

                                                                                                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                                          ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                         
                                                                                                   ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ      
                                                                                                                    ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΕΛΙΓΟΥΣ
 

Σημείωση από Vervena.Net:

Τα Vervena.Net  - αρωγοί σε κοινωνικούς και οχι μόνο δίκαιους αγώνες- δημοσιεύουν αυτήν την επιστολή και καλούν όλους τους γονείς της ευρύτερης περιοχής και οχι μόνο σε συστράτευση στον αγώνα του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων της Μελιγούς. Η υπόθεση αφορά όλους μας! Δεν ειναι μόνο το σχολείο της Μελιγούς! Αύριο θα είναι και το δικό μας σχολείο! Μην περιμένεις να ερθει η δική σου σειρά! Κινητοποιήσου σήμερα κιόλας! " Οπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μιά φυλακή" !

Οι βερβενιώτες
 

Διαβάστηκε 964 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.