V-NEWS
Απεγκλωβισμός Βερβενιωτών εξ'αιτίας χιονοπτωσης: Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Ιανουαρίου όπου έπεσαν τα πρώτα Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με Οι σταυροί προτίμησης στην Αρκαδία: Οι σταυροί προτίμησεις και οι Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται στην Aναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας: Τα αναλυτικά αποτελέσματα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στα 38 από Αποτελέσματα Εκλογών, Οι Βουλευτές Αρκαδίας: Βουλευτές που μέχρι στιγμής εκλέγονται: Από Ν.Δ.- Μία Εδρα σε Αρκαδία Λυκουρέντζος
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 20:04

"Το παραδοσιακό σπίτι των Βερβένων" * Από Vervena.Net

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η μαρτυρία του πατριώτη μας Παν.Φάκλαρη στο άρθρο του με τίτλο  "η κασέλα του Πάπα-Φιλάρετου"- με την ευκαιρία τον ευχαριστούμε και αυτόν θερμά γιά την συμβολή του -  είναι συγκλονιστική και ανατριχιαστική συνάμα, αν αναλογιστούμε πράγματι το πλούτο που έχει χαθεί με το πέρασμα των ετών, κειμήλια πολύτιμα που η αξία τους δεν αποτιμάτε γιά εμάς τους Βερβενιώτες , μάρτυρες της ιστορίας μας, της καταγωγής μας και της πορείας μας στον χρόνο!

Παρόμοιες ιστορίες σίγουρα έχει καθένας μας να εξιστορήσει αν τις αναλογιστεί. Γιά παράδειγμα σπάθα από το 1821, πιθανότατα από την μάχη στα Βέρβενα με κοίλωμα από βόλι και επιγραφη αράβικη ( πιθανόν ευχή γιά προστασία) που ειχα φωτογραφίσει κάποτε και ποιός ξέρει τώρα που θα σκουριάζει καθώς και ένα καρυοφίλι της ίδιας περιόδου.

Σπάθα του 1821, πιθανότατα από την μάχη στα Βέρβενα με κοίλωμα από βόλι και επιγραφη αράβικη ( πιθανόν ευχή γιά προστασία) που ειχα φωτογραφίσει κάποτε και ποιός ξέρει τώρα που θα σκουριάζει καθώς και ένα καρυοφίλι της ίδιας περιόδου.

Λεπτομέρεια από "Σπάθα 1821" με σημάδι από βόλι και επιγραφή αναγλυφη στα αράβικα!

Πιστεύουμε ότι ίσως θα πρέπει ειδικά τώρα, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, και της πολυπολιτισμικότητας να γίνει προσπάθεια γιά διαφύλαξη και προβολή όσου από αυτόν τον πλούτο έχει απομείνει και ίσως θα πρέπει να ιδρυθεί ένα "Παραδοσιακό σπίτι των Βερβένων" - θα μπορούσε να είναι και το

"Ο Πύργος του Αυγουστή" * Αρχηγείο του Κολοκοτρώνη και ευκαιρεία να αναδειχθεί μέσα από μιά δράση πολιτισμού μετατρέποντας το σε μουσείο Λαογραφίας ως Σπίτι των Βερβένων

υπό κατάρευση - αρχηγείο του Κολοκοτρώνη ή ο παλιός νερόμυλος στον Πρόδρομο ή όπου άλλού και  που να συντηρείτε από συνδρομές συλλόγων, ιδιωτών πατριωτών, από συνεισφορά των αδελφοτήτων - που είναι πάντα πρωτοπόροι σε τέτοιες πρωτοβουλίες -, μέρος από έσοδα εκδηλώσεων και από έσοδα από "συμβολικό" αντίτιμο εισιτηρίων εισόδου κ.α.

Οι Βερβενιώτες

Διαβάστηκε 2494 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.