Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα Επικράτειας. , Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα & ζωντανές συνεντεύξεις σε αναμετάδοαση με την ΝΕΤ. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2012 Επικρατείας και Αρκαδίας σε μία σύνδεση!
17 Ιουνίου, 2012
Ξενάγηση 2D & 3D στα Βέρβενα
21 Νοεμβρίου, 2012Ο Παναγιωτάκης Γιατράκος υπήρξε οπλαρχηγός και γεννήθηκε στην ‘Aρνα της Φελλίας Λακεδαίμονος. Ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Αρχηγός». Πήρε μέρος μαζί με τα τέσσερα αδέλφια του στην Επανάσταση του 1821. Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία το 1818 στην Κωνσταντινούπολη από τον Παπαφλέσσα. Κήρυξε την επανάσταση στα Μπαρδουνοχώρια της Μάνης. Επικεφαλής δικού του ένοπλου σώματος βάδισε κατά της Τριπολιτσάς, κατασκευάζοντας οχυρώματα, τις γνωστές
«ντάπιες του Γιατράκου».
Η οικογένεια των Γιατρακαίων προσέφερε πολλά στην πατρίδα. Ο δε Παναγιωτάκης ήταν από όλους τους αδελφούς του πιο ενθουσιασμένος και πιο δραστήριος και διέπρεψε κατά την πολιορκία της Τριπολιτσάς παραμένοντας ως της αλώσεώς της. Αργότερα πήγε στην Αργολίδα και την Κορινθία και πολέμησε εκεί στην πτώση του φρουρίου. Πολέμησε επίσης και στο Μεσολόγγι βοηθώντας τους εκεί αδελφούς του.
Η επαρχία του Μυστρά ανάδειξε πολλούς καλούς στρατιώτες, ο Παναγιωτάκης Γιατράκος όμως ήταν ο μόνος ισχυρός αρχηγός που υπήρξε στην περιοχή του. Αποδυναμώθηκαν όταν μέλος του οίκου των Γιατρακαίων εκτέλεσε τον “πιστό προσκυνημένο” της κυβέρνησης (έτσι αποκαλούσαν οι Αρκάδες και οι Μανιάτες τους συνεργάτες της κυβέρνησης) Παναγιώτη Κρεββαττά.
Κόρη του ήταν η Μαριγώ Γιατράκου, σύζυγος του Αριστείδη Μητσάκη και μητέρα του Μιχαήλ Μητσάκη.
Στις 2 Μαΐου έγινε αρχηγός του στρατοπέδου στα Βέρβαινα. Συμμετείχε στην πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς και στη συμφωνία για τη διανομή των λαφύρων. Πήρε μέρος στις μάχες στα Βέρβαινα, στο Βαλτέτσι και τα Δολιανά. Διακρίθηκε και στις μάχες Πέτα και Κομπότι. Πολέμησε εναντίον του Δράμαλη και στον εμφύλιο πόλεμο στήριξε την κυβέρνηση του Κρανιδίου. Συμμετείχε στη νίκη στο Πολυάραβο, η οποία ματαίωσε την εισβολή των Αιγυπτίων στη Μάνη και μετά την απελευθέρωση τάχθηκε εναντίον του Καποδίστρια.
Το 1843 διορίστηκε υποστράτηγος και παρασημοφορήθηκε.
Στις 16 Ιουνίου 1844 διορίστηκε γερουσιαστής, ενώ είχε διατελέσει και βουλευτής.
Πέθανε στην Αθήνα, την 25/11/1851.
*Αγωνιστής της επανάστασης του 1821 / From Wikipedia, the free encyclopedia