
‘Ηρωας του Πεζικού Νικόλαος Καρκούλης * 27/12/1940
22 Οκτωβρίου, 2011
“Οι μαθητές θα πουν ΝΑΙ στην παρέλαση και ΟΧΙ στους εκπροσώπους της πολιτείας που τους εμπαίζει.”
24 Οκτωβρίου, 2011Αγαπητοί σας στέλνω τα νέα της Αδελφότητος.
Στις 2/10 η Αδελφότητα είχε συνεδρίαση στο Σικάγο.
Παρόντες ήταν ό πρόεδρος E. Παπαδόπουλος, ο γραμματέας Χ. Τσακίρης και τα μέλη Ι. Γκαντζώρης, Π.Τακλής, Ί. Κοσκινάς,Δ. Καραμαντζάνης,Ν. Μουγκόγιαννης και Τ.Κρητικός.
Μετά την προσευχή ο γραμματέας διάβασε τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδριάσεως (φωτογραφία) ,και χωρίς αντίρρηση υπεγράφησαν.
Οι κ. Καραμαντζάνης και Κρητικός ενημέρωσαν τα μέλη για τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στο χωριό καθώς και την συνομιλία πού είχαν με τον πρόεδρο κ.Ν. Καρκούλη. Τους είπαν για τη θέση πού έχει ο κ. Καρκούλης και οι Βερβενιώτες γενικότερα με τε θέμα των ανεμογεννητριών. Τα μέλη συμφώνησαν ότι οι Βερβενιώτες πρέπει να λάβουν υπόψιν τους το οικονομικό όφελος τού χωριού , την επίδραση πού θα έχουν στο περιβάλλον και στην γραφική εικόνα τού χωριού και να πράξουν αναλόγως.
Ό κ. Καραμαντζάνης έκανε την ερώτηση γιατί οι υπεύθυνοι τού χωριού δεν επωφελήθηκαν τού νόμου περιφερειακής ανάπτυξης όπως έκαναν άλλα χωριά και να εκμεταλλευθούν το φυσικό πλούτο τού χωριού; Ελπίζω να βρεθεί κάποιος νά δώσει απάντηση στό ερώτημα αυτό. Ό κ Γ. Τακλής είχε γράψει προ πολλού στο Βέρβενα.Nετ σχετικά με το θέμα αυτό αλλά δεν ευρέθηκε κανένας να το απαντήσει ανοικτά μέσω του ιστολογίου. Μήπως είχε δίκιο ο Βερβενιώτης που μου είπε : “καλή η ιδέα του Γιώργου να γίνουν τα Βέρβενα Ελβετία, το πρόβλημα είναι που θα βρούμε τους Ελβετούς.
Το 2010 ο κυρ. Κρητικός ενημέρωσε την Αδελφότητα σχετικά με την κατάσταση της εκκλησίας στο χωριό.,σχετικά μέ τον τρούλο, το θέμα της υγρασίας καθώς και τα πλακάκια. Ή εκκλησιαστική επιτροπή υποσχέθηκε ότι την άνοιξη τού 2011 θα μιλούσε με την αρχιεπισκοπή σχετικά με το θέμα και θα ενημέρωναν την Αδελφότητα.Είναι φθινόπωρο τού 2011 και δεν έχουμε πάρει απάντηση.
Νομίζω ότι είναι καθήκον όλων των Βερβενιωτών, αν όχι τί άλλο, τουλάχιστον να συντηρήσουν τα κτίσματα πού με κόπο και αίμα έχτισε η Αδελφότητα.
Στην εορτή της Αγίας Άννας για την Αδελφότητα ο αγαπητός Γ.Ν.Καραμαντζάνης ειπε «η Αδελφότητα έκανε το καθήκον της προς το χωριό, νομίζω ότι οι Βερβενιώτες πρέπει να κάνουν και αυτοί το δικό τους.»
Σχετικά με το κληροδότημα , ο κ. Δημ .Καραματζιάνης (Διαχειριστής του Vervena. Net) μετρά ημέρες από το μνημόσυνο, και αναρωτιέται πότε θα αρχίσει το έργο. Εάν οι υπεύθυνοι ενεργούσαν σύμφωνα με την διαθήκη ,το έργο έπρεπε να είχε αρχίσει το 2011. Οι τότε αρμόδιοι ανέθεσαν την όλη υπόθεση στην Νομαρχία και τώρα περιμένουμε για το πότε θα δώσει το ΟΚ ο Τατούλης δια την έναρξη εργασιών. Δεν επιρρίπτω καμία ευθύνη στον πρόεδρο. Άλλωστε αυτός κληρονόμησε την κατάσταση και πιστεύω ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ούτως ώστε να γίνει το έργο.
Από το 2001 έως σήμερα η Αδελφότητα κρατά πρακτικά των συνεδριάσεων ,«τα γραπτά μένουν». Πρακτικά των τελευταίων 80 χρόνων έδωσα στον κ. Γ. Α. Τακλή. Νομίζω ότι ο κ .Τακλής θα μπορούσε να δώσει ένα δείγμα ώστε οι Βερβενιώτες να πάρουν μια ιδέα για το πώς συνεδριάζει η Αδελφότητα. Αυτό το αναφέρω διότι όταν ζήτησα πρακτικά των συνεδριάσεων σχετικά με το κληροδότημα , μου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς Τάσος