HOT NEWS
Ξενάγηση στα Βέρβενα:   Εκλογές Ιουνίου 2012.Αποτελέσματα Αρκαδίας. Αποτελέσματα: Αναγνώστη,δες Εκλογές Ιουνίου 2012, Ζωντανά στα Βέρβενα. Τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό "Κάλεσμα Παρασκευή 1 Ιουνίου:   Σας καλούμε αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου  στο δημοτικό σχολείο Βερβένων Ψηφισμα Διαμαρτυριας Των :   ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΒΕΝΩΝ Σε έκτακτη Ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδας εντόπισαν:   Το ιερό της Αρτέμιδος Λυκοάτιδας, το μοναδικό γνωστό ιερό στην Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε:   Εξιχνιάστηκαν κλοπές και διαρρήξεις σε Kάτω Βέρβενα, Ξηροπήγαδο και Αργολίδα Εξιχνιάστηκε "Ο βοσκός και ο Σύμβουλος": Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά "Η ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων: Όλοκληρώθηκε η αδιάκοπη μετάδοση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά τις πρώτες Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει:   Στις τρεις το μεσημέρι παίρνει τη διερευνητική εντολή ο Α.Σαμαράς Στη Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια: Αναλυτικά οι Σταυροί στην Βόρεια Κυνουρία - Ευχρηστος Πίνακας με
Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 10:03

Ψηφισμα Διαμαρτυριας Των Συλλογων Γονεων Και Κηδεμονων Νηπιαγωγειου Και Δημοτικου Σχολειου Βερβενων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Δημοτικό Σχολείο Βερβένων

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΒΕΝΩΝ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 24-5-2012 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων, με θέμα την απόφαση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας, κ. Γκέσουρα, για τον επαναπροσδιορισμό των σχολικών περιφερειών των Σχολικών Μονάδων δήμου Β. Κυνουρίας, οι Σύλλογοι  Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βερβένων θεωρούν ότι:

Η απόφαση του κ. Γκέσουρα

  1) Παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας αφού

·         περιφρονεί την εκφρασμένη αντίθετη βούληση των τοπικών κοινωνιών Βερβένων, Κ. Βερβένων, Κουτρούφων, Ξηροπηγάδου και  Άστρους.

·         αγνοεί επιδεικτικά τις αντίθετες εισηγήσεις τωνΤοπικών Συμβουλίων Βερβένων,    Ξηροπηγάδου και  Κουτρούφων.

·         αγνοεί τις εμπεριστατωμένες αντίθετες εισηγήσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Β. Κυνουρίας.

·         παραβλέπει την ομόφωνη αρνητική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας όπως αυτή εκφράστηκε στη συνεδρίαση της 14ης Μαΐου. 

 2) Αδιαφορεί παντελώς για τον κίνδυνο που επισείει η τυχόν εφαρμογή της απόφασής του για την απορρόφηση των χρημάτων του κληροδοτήματος Γκαύρου, ο οποίος κίνδυνος σαφώς του επισημάνθηκε από τον αρμόδιο Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Β. Κυνουρίας,       κ. Γαλάνη Παναγιώτη, με όλα τα αναγκαία παραστατικά.  

3)Αντιβαίνει στην εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ, που επιδιώκει τις συνενώσεις μικρών σχολικών μονάδων σε μεγαλύτερες, καθώς ακρωτηριάζει ένα οργανωμένο, 6/θέσιο, δυναμικό, λειτουργικό σχολείο, που βρίσκεται στη έδρα του Δήμου.

4)Αντιβαίνει σε κάθε λογική, αφού το οικονομικό κόστος εφαρμογής της θα καταστεί πολλαπλάσιο για το Δήμο Β. Κυνουρίας, σε μια εποχή μάλιστα τρομερής οικονομικής κρίσης.

5)Μεροληπτεί, αφού αντιμετωπίζει, με δύο μέτρα και δύο σταθμά τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Από τη μια δίνει παράταση λειτουργίας σε αποδυναμωμένα περιφερειακά σχολεία παρά τις ειλημμένες αποφάσεις και από την άλλη αποδυναμώνει και υποβαθμίζει ένα 6/θέσιο,οργανωμένο και απολύτως λειτουργικό σχολείο στην έδρα του Δήμου Β. Κυνουρίας.

6)Εξαπατά στην ουσία τις σχολικές μονάδες και τις τοπικές κοινωνίες Π. Άστρους και Αγίου Ανδρέα, αφού το προσδοκώμενο όφελος γι αυτές σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτολογίου σε χρονικό ορίζοντα 6/ετίας θα είναι 2 μαθητές για το Δημοτικό Σχολείο Π. Άστρους  και 7 μαθητές για το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα.( Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, οι μαθητές που ήδη φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων καθώς και τα νήπια αδέλφια τους δικαιούνται για παιδαγωγικούς λόγους να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Δημοτικό σχολείο Βερβένων).

7)Καταπατά το έννομο συμφέρον των μαθητών του Ξηροπηγάδου και υποβαθμίζει την εκπαίδευσή τους, καθώς με την απόφασή του, που αποτελεί πρωτάκουστο και μοναδικό φαινόμενο και  πανελλαδική πρωτοτυπία, ορίζει την αποπομπή τους από ένα οργανωμένο, 6/θέσιο, ολοήμερο σχολείο, για να φοιτήσουν σε ένα υποβαθμισμένο 4/θέσιο σχολείο μη ολοήμερο.

8)Περιφρονεί επιδεικτικά την ιστορία και την παράδοση του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, που είναι αποκλειστικό δημιούργημα της φιλοπατρίας των Βερβενιωτών Αμερικής.

9)Προσβάλλει τις αξίες και τον πατριωτισμό των απανταχού Βερβενιωτών και κυρίως αυτών που κατοικούν στα Τ.Δ. Άστρους, Κουτρούφων, Ξηροπηγάδου, αφού το Δημοτικό Σχολείο Βερβένων αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς και συνοχής γι αυτούς.

   Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι Σύλλογοι  Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζουν:

1)Θεωρούν  την απόφαση του κ. Γκέσουρα άδικη, αυθαίρετη, αντιδημοκρατική και πέρα από κάθε λογική.

2) Απευθύνουν στον κ. Γκέσουρα το σαφέστατο και εύλογο ερώτημα: πώς ισχυρίζεται ότι έλαβε υπόψη του τα σημεία 3,4,5,7,9,10,11,12 τα οποία επικαλείται στην υπ’ αρ. Φ.2.1/1939 απόφασή του, « περί επαναπροσδιορισμού των σχολικών περιφερειών Σχολικών Μονάδων Δήμου Β. Κυνουρίας» αφού η απόφασή του αντιτίθεται σε όλα τα παραπάνω;

3)Να εκφράσουν με το ψήφισμα αυτό  την εκ διαμέτρου αντίθεσή τους  με την παραπάνω απόφαση.

4)Να  δημοσιοποιήσουν το ψήφισμα αυτό σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες καθώς  και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

5)Να  προχωρήσουν  μαζικά και δυναμικά σε αποχή, επ’ αόριστον, των μαθητών από κάθε σχολική διαδικασία.

6) Να καταθέσουν ως έχοντες έννομο συμφέρον, αίτηση ακύρωσης της υπ’ αρ’ Φ. 2.1./1939 απόφασης του κ. Γκέσουρα  «περί επαναπροσδιορισμού των σχολικών περιφερειών Σχολικών Μονάδων Δήμου Β. Κυνουρίας» και αίτηση αναστολής εκτέλεσης αυτής.

7) Να προβούν στη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Νηπιαγωγείου -Δημοτικού Σχολείου Βερβένων και του συνόλου των μαθητών τους.

8)Να μην σταματήσουν  τον αγώνα τους, έως ότου ο κ. Γκέσουρας κατανοήσει-αναθεωρήσει- ανακαλέσει  την εσφαλμένη απόφασή του.

9)Τέλος επιφυλάσσονται  και για περαιτέρω πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Βερβένων

Η  Πρόεδρος                 Η Γραμματέας

 

Το ψήφισμα προσυπογράφουν ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας, κ. Σκαντζός, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, τα Τοπικά Συμβούλια και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι  των Τ.Δ. Βερβένων, Κουτρούφων, Ξηροπηγάδου.

 Ακολουθούν οι υπογραφές των γονέων-κηδεμόνων

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Συνεδρίασης με αριθμό 1/2012 της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

Από το Πρακτικό Συνεδρίασης με αριθμό 1/2012 της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

 

 

Διαβάστηκε 450 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:14

Προσθήκη σχολίου

Σχόλια είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει ο καθένας. Τα Vervena.Net δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων, αλλά διατηρούν το δικαίωμα της δημοσίευσής τους κατά βούληση.Σημείωση: Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις αποκλειστικά των συντακτών τους και μόνο.Μπορείτε να καταγγείλετε ανάρμοστο ή προσβλητικό για εσάς σχόλιο πατώντας "Αναφορά". Στα εγγεγραμμένα μέλη δεν ζητάμε να γράφετε κωδικούς αντισπαμ.
Τα πεδία με (*) αστερι είναι υποχρεωτικά. Το ΟΝΟΜΑ θα είναι το μόνο που θα κοινοποιείται δημόσια μαζί με το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε γιά την συμμετοχή σας!

Please publish modules in offcanvas position.